Jonas Buud

Löpning - 2010-06-05 (lördag) 02:27:56

Årets mara blev kanske inte riktigt som jag hade tänkt mig. Det hela började nästan för 1 månad sedan med att jag fick lite ont i vänster ben. Benet blev bra efter 1 vecka och kom precis igång med löpningen och körde mitt första hårdare pass med mina tänka tävlingsskor. Ett par dagar senare få fick jag ont i höger häl (på utsidan och inte i senan). Försökte att läsa mig till vad för skada som jag hade lyckats få, men den fanns inte i ”idrottssadeboken”. Vilade ett pardagar och blev bra, körde 2 löppass och sedan så var det tvärkört, fick vila helt från löpningen ända fram till måndagen innan maran. Provade ett kort pass för att se vad som händer (mindre än en vecka kvar till maran och man kan inte springa, inte så kul). Springer även några lättare pass på tisdag och onsdag.
Summa sumarun: 1 fartpass och mycket cykling och vila de 3 sista veckorna innan.

Loppet. Planen var att ta det lugnt från början och försöka att öka på slutet (om kroppen skulle hålla). Tyvärr så var det nästan inga övriga svenskar som vågade hänga på täten med kenyaner vilket innebar att klungan som jag sprang med innehöll typ 10 svenskar. Det gick ganska lusigt i början, Kristoffer Ö tröttnade på det låga tempot vi kungsträdgården och höjde farten för att se om någon ville hänga på. Det var bara jag som var intresserad och vi fortsatte i ca 1,5 km innan vi bestämde oss för att gå ner till klungan på nytt för att få lite sällskap (Kristoffer sa att vi väntar till 21 innan vi kör på nytt) Vår stora klunga rullade på i ett ganska behagligt tempo fram mot 21,1 markeringen. Precis vid 21,1 ökade Kristoffer farten och ingen av oss i klungan klarade av att hänga på speciellt länge. Nu blev det flera små lungor med löpare, jag hamnade med Anders S, Linus N, Kristian A, Emil L. Vi hängde ihop ett par km innan även vår klunga gick sönder, då var det Linus som ökade farten och ingen ville/kunde hänga på. Från Dramaten var det slut på draghjälpen, nu fick jag köra själv med några löpare i ryggen (vissa var mindre intresserade av att hjälpa till med draghjälpen). Uppe på västerbron och jag börjar känna att benen så smått börjar att värka och mina blåsor på foten gjorde sig på nytt påminda. Nere på platten höjde Anders S farten och vips så var man nu helt ensam.
På Norr mälarstrand så känner jag att krampen i låren kommer närmare och närmare, börjar bli ganska orolig för att det ska ta tvärstopp snart. Fick lite vätska och energi vid centralstationen (vilket jag tror var grymt bra). Sluggar mig vidare och passerar Said och går, passerar även lite andra ”topplöpare” som har kört för hårt på min väg in mot målet. Tittar mig oroligt bak ett antal gånger för att se om det är någon löpare som plockar på mig, med tur nog så är det ingen som närmar sig så snabbt. Stapplar i mål på 2.28, med kramp i låren och blåsor under foten. Missnöjd?? Inte direkt, om man inte kan springa helgen innan en mara för att man har ont i hälen och man tar sig i mål (utan ont i hälen) så får man allt vara lite nöjd. Ganska skönt att Stockholm nu är avklarat så att man kan börja om med något nytt.
Nu är det focus på Swiss alpine som gäller, då jäklar.


Sträcka:
43,18 km
Hastighet:
17,51 km/h
Tempo:
03:26 min/km
Kaloriförbrukning:
3394 kcal

X-Axel:   Tid   Sträcka     
Utjämning:      Av  

Skicka en kommentar på träningspasset: