Zingo Andersen

Löpning - Långpass - 2010-04-10 (lördag) 19:15:56

 TEC - Täby Extreme Challenge (2010)

 Visa tävlingens diskussion
 Visa fler tävlingsberättelser och resultat för det här loppet/tävlingen

Tävlingen var kanonbra anordnad. Banläggning var också kanon med backar lite lagom utspritt där man kunde gå en stund och inta lite mat och dricka. Det var även en mix av stigar, asfalt, grusgånger och lite sankmark (bara några meter)

För min egna del så var formen mycket sämre än på Skövde 6h, jag tycker att jag har haft samma uppladdning så när som mängden sömn innan så det kanske var det som gjorde skillnaden. Om man jämför Skövde med TEC´s första 6h så var jag mycket mer pigg och glad i Skövde trots att farten där var mycket högre (ca 6 min/km jmf 7:20 min/km). Vädret var också lite sunkigt det blåste och på vissa partier småfrös jag lite, det var allt lite små ruggigt. Det kan ev vara förklaringen i kombination med dagsformen.

Första varvet höll jag ihop med Rikard Kelloniemi och Fredrika det gick kanon, banan var väldigt bra uppmärkt. Redan på varv 2 vid ca 15km varvade Buud det var först varvningen av många, det skulle visa sig att Buud skulle slå det gamla svenska rekordet med ca 5h. Det mesta flöt på, det kändes som sagt var tidigare lite tungt men det var inger som blev värre så det gjorde inte så mycket. Innan natt fick jag tipset av Gax-Stefan att byta till torra kläder så det gjorde jag efter 7mil, det gjorde susen. Jag hade redan bytt skor vid 5 mil. Sen flöt det på ganska bra till 10:nde varvet som var det mentalt jobbigaste av mina varv. Väl inne skulle jag byta tights till ett par som har sömmarna på något annat ställ (för att slippa lite aj aj när man sitter dagarna efteråt). Så där satt jag Anders Jelander som fått problem med benen och brutit och berättade hur skön och varm bastun var. Började funder på om inte 10 varv var ganska lagom eller i alla fall 12 varv, det kunde man vara ganska nöjd med. Som tur var satt Daniel Robertsson som snabbt styrde upp allt, "behöver du en pacer" sa han. Jag sa nog nånting i stil med "Jo, jag vet inte, har inte funderat på det". Han ville pace:a men den han skulle pace:a hade precis stuckit ut på banan med en annan pacer och han hann inte vänta och pace:a den killens nästa varv. Så vipps hade jag en pacer och det var kanon bra, jag såg ljuset i tunnel efteråt och han fick igång mig på mer och snabbare löpning. Varvet efter hade jag ca 2:30 på mig per varv för att klara det och varven tog lite under 2h så det kändes som det skulle gå vägen utan större problem ända tills 9km markeringen där jag fick ont i högra knäet, även vid gång. Men jag tvingade mig ut som jag lovat Daniel på nästa varv men kom bara ett par 100 meter (till tunneln) där gjorde det för ont när jag sprang i nerförbacken. Efter jag provat lite olika löpstilar och baklänges var det ända jag fick till så gav jag upp. Skulle kanske vilat lite, strechat mer och provat igen senare, men jag får helt enkelt ta 100miles nästa gång. Det slutade på 75 miles (12 varv) för mig.

(Körde 5 mil med Inov-8 X-Tallon212 och 7 mil med Nike Lunartrainer+)

Sträcka:
120,7 km
Hastighet:
6,27 km/h
Tempo:
09:35 min/km
Repetitioner:
12

Kommentarer på det här träningspasset:


Grymt jobbat, kul att pacea dig in till 110 km. Kul att du verkar nöjd. 75 miles är inte illa.;)
2010-04-12


12 mil!! Det är överdjuriskt långt att springa. Jag brukar säga att alla vi som klarar ett vasalopp är hjältar. Detta är i en helt annan dimension. Hoppas verkligen att du är nöjd och tycker att din dröm om ultra nu är uppfylld. Din kropp kommer att lagra denna upplevelse och veta hur den ska göra för att fixa drömmen om 100. Men drömmen om ultra kan man väl tycka är uppfylld med råge. Tummen upp för dig! Peo
2010-04-12


Grymt Zingo! Ska bli intressant att läsa din rapport sen!
2010-04-12


Tack allihopa, jag fyllde i en rapport ovan. Det var kanonbra pace:ing Daniel!
Peo var inte så blygsam, ett vasalopp skulle jag aldrig få för mig det tycker jag verkar minst lika jobbigt som ett 50miles.
2010-04-12


Grattis! Riktigt starkt jobbat. Måste kännas coolt att kunna skriva 19h löpning i sträck! Det är ingen liten sträcka heller ;)

Kom ihåg ungefär hur du såg ut efter broloppet... Du var ganska sliten. Nu så här ca 10 år senare springer du 75 miles :-D Det är en härlig utveckling

Hur gjorde du, tog du någon längre paus eller höll du på hela tiden?
Lyckades du få i dig tillräckligt med energi? Powerbars i nästan ett dygn känns inte så lockande... Eller är det bara Runekakor som gäller under ultra?? ;)
2010-04-13


Grattis, Zingo! 75 miles är grymt bra och du ska känna dig helnöjd med din insats!
2010-04-14


"Hur gjorde du, tog du någon längre paus eller höll du på hela tiden? Lyckades du få i dig tillräckligt med energi? Powerbars i nästan ett dygn känns inte så lockande... Eller är det bara Runekakor som gäller under ultra?? ;) "

Jag körde på utan frivilliga pauser med det blev naturliga pauser varje varv vid varning, där man lite då och då fixade med utrustningen, tex så bytte jag skor ett varv, kläder ett annat, satte GPS klockan på laddning ett 3:dje, fylde på föråden av den medhavd maten på banan ett 4:de osv. Så rätt många av varven hade små pauser på 5-20min beroende på vad som behövdes fixas.

Mat: Vid varving så fanns det massor och man fick hjälp med att fylla på ens vätskeflaskor medan man drack/åt ofta drack/åt jag lite där och tog med mig lite som jag gick och mumsade på den första km:ern. Det fanns gott om saker och dom varierade lite över tiden förutom det vanliga läsk/sportdryck/banana/saltgurka så fick jag även stekt korv (med mos om man ville), varma/klämda mackor,
2010-04-17Skicka en kommentar på träningspasset: