Erik Arnström

Triathlon - 2010-07-31 (lördag) 0 min

 Kalmar Triathlon (2010)

 Visa tävlingens diskussion
 Visa fler tävlingsberättelser och resultat för det här loppet/tävlingen

Kalmar Triathlon 11:23:24

1:13:57/6:52/5:52:14/4:41/4:05:41

Placering 61 bland herrar senior (av 98), 188 totalt (av 608).

Planen var sub 11, men hela dagen gick lite långsammare.

Simningen kändes bra, dock jobbigt grunt både på banan och vid varvning, där dessutom botten var elak.

T1 gjorde jag i tältet för att inte ramla runt bland cyklar när jag rättade till kläderna. Det var ett bra beslut, det gick lika fort som andra i "mitt gäng".

Cyklingen blev lite ojämn. Hade simmat bättre än min cykelkapacitet, så i början blev jag omcyklad mkt, vilket störde farten. Andra varvet var tungt mentalt, men sista flöt på bättre när jag höjde tempot en aning och körde om mkt folk.

T2 gick helt ok. Unnade mig en fotrengöring och nya strumpor.

Väldigt lätta ben i medvinden, sprang 4:30/km i början (vilket var lite dumt så här efteråt), men kände det i ansträngning som mitt "go forever"-tempo. Efter första varvet var det plötsligt rätt tungt i benen, och jag började gå genom stationerna. Fick sen lite bättre fart ett tag. Efter 2a löpvarvet insåg jag att sub11 var kört och tappade det mentala, så det blev onödigt mkt promenad på sista varvet. Hade nog kropp för 10 minuter bättre, men inte huvud.

Inget gick helt fel, men mkt finns att förbättra utan att ändra insatsen. Vi får se om det betyder att jag försöker igen.


Kommentarer på det här träningspasset:


Bra jobbat mannen, och ett stort TACK för uppmaningen. känns ju givetvis grymt bra så här i efterhand och framförallt nyttigt inför nästa års "tidsjakt". hoppas du mår bättre i kroppen idag än jag för jag har ont överallt.
2010-08-01


Grattis till tufft genomfört lopp. Var kul att följa dig ute på banan.
2010-08-02


Ash: framsida lår är ju rätt eländiga, men inte värre än att jag njöt av att ta mig nerför trappen i Kalmar-salen utan att använda räcket, samtidigt som ngn som varit på prispallen i ngn klass bredvid mig hade stora problem. Å andra sidan kan ju det betyda att jag inte tog i tillräckligt. Ngn muskel i nacken har fått spel också, smyg-rycker då och då.

Anna: Tack för supporten! Om du hejade och jag inte reagerade berodde det nog på att jag efter en halvtimmes löpning var inne i en ganska mörk bubbla. Bra kört på sprinten, det är inte det lättaste att "ta i lagom" på den distansen på första försöket.
2010-08-02


Jag är helt förstörd i kroppen, har ont överallt.
värst är tårna, sen kommer vaderna, därefter handlederna av tryckande i tempobågen, fram å baksida lår, höftböjaren, axlar, nacke, rygg.....
kommer ta ett tag å återhämta sig fullt ut fysyskt från detta men som sagt: det var det värt.
2010-08-02


Grattis till en strålande debut! Och kul att få tävla med dig.
2010-08-02


Grymt bra kört! Motiverande att se dig/er tävla.
2010-08-05Skicka en kommentar på träningspasset: