Pär Sjöstrand

Swimrun - 2019-07-02 (tisdag) 01:01:27

NocOut KM Swimrun

Korta versionen: Sämre känsla men något snabbare än förra året. Glad och nöjd.

Långa versionen:
Löp 1 (500 m):
Tog det lugnt i starten och la mig långt bak i fältet. Efter bron ökade jag farten och passerade ett gäng.

Sim 1 (ca 275 m):
Dagens stora mål var att hitta fötter att simma på. Fipplade lite med utrustningen så blev passerad av flera i växlingen. När jag väl kom i vattnet hittade jag snart ett par bra fötter. Låg med fint bakom drygt halva sträckan innan jag blev en smula okoncentrerad så det blev en lucka som jag inte lyckades täppa till. Ändå nöjd med den här simningen.

Löp 2 (ca 4 km):
Kändes riktigt dåligt från start. Kroppen kändes loj och kraftlös. Inga tunga ben bara matthet. Hade t.o.m funderingar på att bryta. Lufsade dock vidare olch efter 1 km började det kännas bättre. Känslan var dock fortfarande att det gick långsamt. I praktiken gick det i 4:30-fart hela sträckan. Inte supersnabbt direkt men i paritet med förra året då det iofs var mycket varmare. Blev tidigt passerad av Karl N och Lisa R men sen inga fler men passerade 3-4 stycken kring halvvägs. Började frysa om händerna i slutet.

Sim 3 (ca 600 m):
Fipplade med utrustningen igen (svårt att få på badmössan rätt) så blev passerad av en i växlingen. Ville ta hans fötter men tappade direkt. Efter ett tag immade galsögonen igen så såg ingenting. Var tvungen att stanna för att skölja ur dem. Blev då passerad av ytterligare än men hade ingen chans att hänga. Efter rundning av flotten simmade jag nära vassen, ibland för nära så jag trasslade in mig i vegetationen. Fick skölja glasögonen ytterligare en gång. Mot slutet blev jag passerad av två pers som jag lyckades ta lite fötter på. Kom upp bakom dem.

Löp 3 (ca 2 km):
Passerade snabbt killen som passerade mig på simmet. Passerade Malin L backen efter bron. Tänkte att jag kanske kan ta hennes fötter när hon simmar om mig sen. Frös lite om händerna igen (de hade blivit varma under simningen). Klart bättre känsla denna löpning än den förra.

Sim 3 (ca 600m):
Kom i vattnet skapligt utan så mycket fippel (tog inte av badmössan på löpet innan). Simmade ok men navigerade lite snett åt vänster. Såg i ögonvrån att det kom två simmare längre bak. Trodde den ena var Malin. Försökte navigera så jag skulle kunna lägga mig på fötter när de passerade. Lyckades dock inte utan de passerade mig några meter ifrån så kunder inte hänga. Efter rudning av flotten höll jag ut mer denna gång kanske för mycket. Glasögen fungerade bättre. När jag närmade mig uppstigningen kom två personer och passarade till höger. Såg att den ena hade LED-mössa så var säker på att det var Lisa M då jag trodde att Malin passerat mig tidigare på simningen. Vid uppstigningen såg jag till min förvåning att det var Malin, vilket betyder att jag simmat helt ok. Den andra personen som passerade mig på slutet fuskade genom att ta bryggan upp så han fick ett stort försprång inför löpningen. Malin var uppe precis före mig.

Löp 4 (ca 500 m):
Ville så klart gå om Malin för att bli "Bäst på Ridderstads Gata". Hon drog iväg som ett skott. Det tog nog drygt hundra meter innan jag var i fatt och kunde gå om. Tryckte på för attt få en lucka och var sedan starkare uppför sista backen.

Trodde det gått långsammare än förra året men det blev 1:01:27 jämfört med 1:01:40. Bättre förhållanden i år då man inte blev överhettade på löpningen. Hade velat gå under timmen, men ändå nöjd med att jag fullföljde på ett värdigt sätt. Glad över att känslan blev bättre under loppet.

Sträcka:
8,43 km
Hastighet:
8,23 km/h
Tempo:
07:17 min/km

Utrustning

NamnFörbrukad sträckaFörbrukad tid
Head swimrun race 120,42 km20 h 55 min
Hoka One One Tracer 133,85 km12 h 44 min
Personliga inlägg svart/röd 7068,72 km618 h 09 min

Skicka en kommentar på träningspasset: