Marie-Louise Karlander

Triathlon - 2018-08-12 (söndag) 02:58:39

 Umeå triathlon (2018)

 Visa tävlingens diskussion
 Visa fler tävlingsberättelser och resultat för det här loppet/tävlingen

Umeå triathlon Olympisk distans. Genrep för Superfrog. Hade lite svårt hitta till starten, skulle svängt i Sävar om jag varit smart. Nåväl, hann byta hjul och få i ordning. Uppvärmning - nja hann inte. Fick börja med ett pers och få på våtdräkten. Jag hade roligt hela loppet, från start till mål och höll ihop det.
Simning i Nydalasjön. Ställde mig långt till höger bakom några riktigt duktiga herrar. Visste de skulle sticka snabbt, tyckte vi hade en bra linje till första bojen. 3-varvbana. Triangel eller kanske rombformad. Det gick lätt navigera till första och andra boj däremot tillbaka blev det solblänk. Men simmade bra väg och för första gången på länge så simmade jag i paritet med det nästa jag gjort. 2:02/100 m idag (2:00/100m i Kalmar 2016). Glad över simningen. SWOLF 45! Växlingarna gick väl hyfsade. Eftersom jag var så sen så hade jag inte dumt nog kollat bike out, bike in etc.
Cyklingen gick som väntat bra, höll i rörelseenergin i motlut så mycket jag kunde. Snitthastigheten låg på 30,5 och vi hade slagsida vind, ibland motvind och ibland medvind. Cyklingen kändes kort idag. Tog tre gel, halva flaskor sportdryck/vatten. Banan var landsväg, min styrka, inga lilla klingan backar. Vind är också min styrka. Pumpade på tunga växlar, skulle nästan vilja ha större framklingor.
T2 gick super snabbt, kanske inte 10 s som på min klocka men fort.
Löpningen - hur ska jag hitta tillbaka. Sprang på lite i början sedan blev det långdistanslufs. Låg ganska bra till efter cykeln men blev förstås omsprungen. När jag skulle ut på sista varvet (4) såg jag att det började vara ont om tid om jag ville ha en tid under 3 timmar, så då ökade jag farten på sista varvet. Det kändes helt ok, flåsigare men överkomligt. Jag springer saktare än vad jag kan. Kanske måste jag dra ner cyklandet ett pass/vecka och öka löpning med ett pass /vecka.

Sträcka:
51,8 km
Hastighet:
17,4 km/h
Tempo:
03:27 min/km

Skicka en kommentar på träningspasset: