Pär Sjöstrand

Swimrun - 2018-07-01 (söndag) 03:46:41

 BOCKSTEN SWIMRUN (2018)

 Visa tävlingens diskussion
 Visa fler tävlingsberättelser och resultat för det här loppet/tävlingen

BOCKSTEN SWIMRUN

Tillsammans med Gunnar. Förutom ett kort test igår har vi aldrig simmat tillsammans men däremot sprungit, t ex sprinttrippeln på Sandsjöbacka trail i vintras. Efter moget övervägande valde vi att köra med lina men att koppla loss på löpningen. Planen var att jag skulle dra på simningen och G ligga första på löpningen. Det första höll vi men det andra gick vi från direkt. Att vi körde med lina på simningen var helt rätt beslut. Vi hade garanterat kommit från varandra annars.

Första löpningen gick fint. Höll 4:20-4:30-tempo hela vägen och det kändes lätt. Första simmet gick sådär. Mycket folk i vattnet, trångt och trassel. Andra löpningen kändes bra tills vi träffade en snubbe som sa att vi sprungit fel. Inte bara vi utan vi var nog 30-40 pers. Springer de som ligger först fel är det lätt att andra hänger på. Viss förvirring uppstod men efter ett tag hittade vi rätt väg men det blev nog totalt 500 meter och ganska många höjdmeter felspring. Andra simmet gick klart bättre förutom att jag fick en rejäl spark i bröstet av en bröstsimmare dobbskor. Han stannade dock och frågade hur det gick, så inga hårda känslor.

På fjärde löpet började G få sega ben. Fjärde simmet verkade utmanande. Enligt beskrivningen skulle det vara drygt 900 meter och det blåste rak motvind med vågor. Men vi fick riktigt bra och harmoniskt flyt. Lite knäckande dock att det låg en bröstsimmare (inte samma som sparkade mig) som höll samma fart som vi. Antingen var det felmätt eller så simmade vi väldigt krokigt för det som skulle vara drygt 900 meter blev 1277 meter för oss. Och det gick inte så snabbt i motvinden så den simningen tog 37 minuter. En av tre vätskekontroller låg efter långa simningen och innan längsta löpsträckan (4,1 km). Jag tog två muggar sportdryck och saltgurka på varje kontroll. Två gånger tog jag banan, en gång vardera chips och chokladdoppad skumtomte. Jag hade inga energidippar under loppet.

På långa löpet fick G problem med håll och benen fortsatta protestera. Det medförde att det blev en del gång och lugn jogg resten av loppet. Simningen fortsatta att flyta på bra. Under en de sista löpningarna var det riktigt tekniskt med stora stenar/klippblock och många höjdmeter. Jag lyckades ramla och slå upp ett sår på knät, men det påverkade varken löpning eller simning. Vi passerade bröstsim-mannen i det steniga partiet. Vi sprang och simmande mycket i närheten av ett tjejpar under senare delen men under näst sista löpet drog vi ifrån dem och såg dem inte igen förrän de kom i två minuter efter oss.

Det stod i reglerna att målet skulle stänga fyra timmar efter start, så det kändes som det blev ganska tajt för oss som gick i mål efter 3:46:41. Målet stängde dock inte förrän efter 4:45 då sista paret i mixklassen gick i mål.

Loppet skulle vara 20 km löpning och 3 km simning. På min klocka blev det 19 km löpning och 3740 meter simning.

Totalt sett ett mycket trevligt arrangemang i vacker miljö. Vädret perfekt med 24 grader i luften och 22 i vattnet. Man blev aldrig för varm då mycket löpning var i skog och skugga. En del i- och urstigningar var lite bökiga med dybotten på vissa ställen. Vid ett tillfället lyckades vi, alltså jag eftersom jag skötte navigeringen, simma på grund innan vi nådde stranden. Omväxlande med lagom långa sträcker så det blev aldrig tråkigt eller enformigt. De flesta löp var 1,5-3 km och alla sim utan ett var 300-450 meter.

Placeringsmässigt kom vi 10 av 11 bland herrlagen och 24 av 34 bland alla lag. Det fanns även singelklass där den snabbaste killen körde på 2:24 och snabbaste tjejen på 2:40.

Resultat:
http://racebuddi.com/?EventId=14&GenderId=2&raceid=43

Sträcka:
22,71 km
Hastighet:
6,01 km/h
Tempo:
09:59 min/km

Utrustning

NamnFörbrukad sträckaFörbrukad tid
Head swimrun race 120,42 km20 h 55 min
Hoka One One Evo Jawz 90,51 km14 h 56 min

Skicka en kommentar på träningspasset: