Per Månsson

Snabb gång - 2018-04-15 (söndag) 01:38:23

Tävling Österlen Spring Trail. Andra gången för mig, fjolåret bana utbytt mot så mycket bättre och vackrare dryga 13 kilometers bana, i stora delar lika med gårdagens halvmarathon (säger dom som sprungit båda).
Jag fick mig en helt underbart bra dag i omgivningarna kring Christinehov slott.
Dagen började med dimma och regn. Dimman fortsatte medan vi körde till Österlen. Kallt när vi parkerade, jag funderade om jag hade tillräckligt med kläder med.
Men inga problem, starten gick och när jag väl var igång så var klädseln perfekt. Så var allt annat också. Vackert kring Verkaån även om grönskan ej hunnit hit ännu.
Jag gick på i det högsta tempo jag kunde, inte alltid det lättaste när terrängen var tuff. Snabbt var min puls uppe och låg mellan 140 och 150 mest hela tiden.
Jag har märkt att av de träningsformer jag tränar, så ger absolut gången den högsta pulsen. Därför var det denna gång intressant att se hur pulskurvan var över hela loppet.

Efter Hallamöllan när vi vände "hemåt" igen, stod en skylt "4,5 km to the castle". Bra, tänkte jag, för mycket mer än så orkar jag inte. De sista kilometerna blev på vilja, jag var trött, pulsen hög, benen och ryggen trötta. Njöt gjorde jag hela tiden av den vackra dalgången. Detta är verkligen platsen för ett trail/terränglopp!

Efter nästan 1 timma och 40 minuter nådde jag målet.
Mycket nöjd med allt. Direkt efter målgång, fortfarande jätte andfådd, kommer speakern och vill höra min omedelbara reaktion. Den fick hon, men tyvärr var inte micken igång, så jag fick ta om det hela igen. Då hade jag hunnit hämta mig, kunde andas någorlunda normalt igen och nu hördes jag över hela området. Enbart lovord att ge till hela detta arrangemanget, det är jätteroligt och bra arrangerat.

Nu (kväll) sitter jag med trötta ben och aningen stela leder, men ett sinne på topp, ett humör på topp, med enorm tillfredställelse efter dagen. Vilken upplevelse, så roligt vi hade! Detta vill jag göra om nästa år igen!

Sträcka:
13,78 km
Hastighet:
8,4 km/h
Tempo:
07:08 min/km
Maxpuls:
159 slag/min
Snittpuls:
148 slag/min
Kaloriförbrukning:
1430 kcal

Utrustning

NamnFörbrukad sträckaFörbrukad tid
Salomon Speedcross 3 55,24 km6 h 49 minSkicka en kommentar på träningspasset: