Pär Sjöstrand

Simning - 2018-03-18 (söndag) 00:01:54

NocOut KM 100 meter frisim

Extremt mycket utanför komfortzonen. Varit toknervös ända sedan jag gick upp vid sju i morse. Egentligen inget att vara nervös för men det går inte att koppla bort. Funderade fram och tillbaka om jag skulle dyka eller hoppa från startpallen. Provade att dyka från kanten i onsdags men det blev inte alls bra. Hade bestämde mig för att hoppa men gjorde att försök på uppvärmningen att dyka från startpallen. Gick över förväntan, glasögonen satt kvar perfekt och jag kunde börja simma direkt. Så det fick bli dyk, tur det eftersom alla andra dök.

Provade 100 m max två gånger i onsdags och fick 2:04 och 2:05 så gissade att jag skulle hamna där. Anmälde mig på 2:02 mest för att komma i samma heat som Lisa och det gjorde jag. Vi startade i andra (näst långsammaste) heatet. Fick bana ett med Ulrika bredvid mig på bana två. Blev lite störd av ettans trampolin som stack ut mellan banorna.

Dyk i på signalen. Blev inte alls lika bra som på testdyket. Ena glasögat blev fullt med vatten direkt och det sipprade in i det andra så efter halva sträckan var båda helt vattenfyllda. Såg inte så mycket och simmande t.o.m mot linan en gång. Ulrika drog iväg direkt och var långt före så jag störde nog inte henne iaf. Första längden blev orytmisk efter det dåliga dyket sen bättre flow (förutom vattnet i ögonen). Kändes dock inte som det gick särskilt snabbt. Blev därför mycket överraskad när jag fick veta tiden 1:54. Detta trots dåligt dyk och långsamma vändningar, tror t o m jag satte en fot i botten vid en vändning.

Riktigt nöjd och stolt över mig själv att jag gjorde detta. Dessutom nöjd med tiden.

Placering: 20 av 21 (herrar), 29 av 34 (alla)
Resultat: http://nocout.se/resultat-for-km-simning


Sträcka:
0,1 km
Hastighet:
3,16 km/h
Tempo:
19:00 min/km

Kommentarer på det här träningspasset:


Man ska vara stolt och nöjd när man gör något som ligger utanför ens komfortzon!
2018-03-18


Bra jobbat idag! Det gjorde vi bra. :)
2018-03-18Skicka en kommentar på träningspasset: