Markus Andersson

Löpning - 2018-01-28 (söndag) 31 min

Vintercup 6, Djurängen. 5,3km lättlöpt asfalt på en tvåvarvsbana, god konkurrens. Andreas, Oliver, Mikael och Omar räknar jag med att bli slagen av, och de drog också iväg inledningsvis med Andreas i täten, men efter några hundra meter tydligen ingen dragvillig för jag och några jämna med mig - Tony, Jonathan och Magnus - kom ifatt. Bra med ryggar då det blåste en del, men efter att vi svängt av den raka cykelvägen (som halva varvet bestod av) och in på bilvägen runt Djurängen tog Mikael täten och ökade farten så de drog iväg igen. Även Mikael tröttnade dock på att dra så de fick aldrig någon större lucka, och i slutet av första varvet lyckades jag till och med komma ifatt denna tätklunga igen efter en liten fartökning från min sida!

In på cykelvägen igen och varvet avslutas med en uppförsbacke, där jag tappar tätklungan och Tony tillfälligt går om mig. Jag drar sen i god fart hela andra varvet, Tony håller min rygg på cykelvägen men släpper sen, jag fortsätter dock ligga på för säkerhets skull, Jonathan & Magnus ligger ju också strax där bakom. Blir riktigt jobbigt på slutet och jag får verkligen ta i med hög ansträngning och mjölksyra för att inte tappa för mycket fart i avslutande uppförsbacken, men säkrar 5e-platsen med några sekunder tillgodo bak till Jonathan som utgjorde största/enda riktiga hotet på slutet. Några fler sekunder bak till Magnus & Tony.

Däremot långt fram till tätkvartetten som ökat ordentligt på andra varvet. Själv hade jag varvtiderna 9:02 & 9:05, dvs jämnt tempo, 18:07 ger goda 3:25/km, nöjd med det och att hållit J, T & M bakom mig.

Sträcka:
8 km
Hastighet:
15,48 km/h
Tempo:
03:52 min/km
Intensitet:
18

Skicka en kommentar på träningspasset: