Markus Andersson

Löpning - 2017-12-10 (söndag) 28 min

Vintercup 3, Smedby 1854m på 5:59, 3:14/km. Ganska många snabba men jämna på plats, jag siktade på att underskrida 6min och slå så många som möjligt. Hamnade 7a inledningsvis men passerade Glasrikets Tobias Johansson efter några hundra meter som nog placerat sig lite för långt fram. Jag släppte 10-15m lucka fram till övriga då jag tyckte det gick lite för fort för mig och jag brukar göra mina egna lopp, men har stora förhoppningar om att förbättra placeringen senare under loppet.

På andra sidan en backe har Anton Hermansson släppt och tappat fart, passerar honom ganska snabbt. Lite senare släpper även Tony Göransson tätklungan och han passeras strax efter "längst bort" och nu är det nästan sluttande raksträcka tillbaka bara. I ett sådant här kort lopp är ju tempot ordentligt uppskruvat redan från start, men nu lyckas jag öka ytterligare lite, återstår dock att se om jag lyckas komma ifatt de tre jag har kvar framför mig. Vill dock försöka så gott jag kan.

Närmar mig Mikael Bäcklund lite grann, men inte Andreas Davidsson och Erik Karlsson som nu också ökat lite och drar ifrån Mikael. Fortsätter i bra fart ända in i mål, men utan att riktigt komma nära Mikael, vill dock hålla uppe farten oavsett för tiden skull. Inför sista uppförsbacken ser 6min ut att gå fint, men väl framme vid mållinjen hade jag bara 1s marginal. Lite retfullt att komma 4a med 1a-2a-3an såå nära framför (5.50, 5:53, 5:57 och jag 5:59), men ganska nöjd ändå då jag tyckte mig göra ett bra lopp utifrån min förmåga, sub 6min och jag slog i alla fall Tony & Anton som förväntat men aldrig självklart.

Kände av vaden som jag haft / har lite ont i, men inget problem. Tog det lite försiktigt i några nerförsbackar och var extra noga med uppvärmning och lite massage.

Sträcka:
6,5 km
Hastighet:
13,93 km/h
Tempo:
04:18 min/km
Intensitet:
17

Skicka en kommentar på träningspasset: