Markus Andersson

Löpning - 2017-06-17 (lördag) 31 min

Florhultsloppet 5,7km terräng. Vann ifjol på 19:37 med Isabella Andersson några sekunder bakom och Oliver Wykman som manlig 2a på 20:08. Han är egentligen bättre än mig, även om terrängen jämnar ut oddsen lite, men han hade då tränat tufft ihop med Isabella dagarna innan. Nu bättre dagsform och därtill dök Erik Karlsson upp, som också är snäppet bättre än mig. Samtidigt har jag själv sänkt dagsformen lite med tungt trädgårdsarbete tors-fre.

Ganska lugn start om än inte långsamt, efter några hundra meter tröttnar jag och skruvar upp tempot. Kommer faktiskt loss lite grann, men får ingen större lucka. Efter 1km kommer en stor uppförsbacke i knölig terräng där jag tar det lugnt och får sällskap av dem igen, därefter knölig stig neråt där jag drar på i hög fart igen och får en liten lucka nu också. Senare dock plattare och mer lättsprunget där jag lugnar mig, och därefter börjar det luta svagt uppåt ett tag där jag är långsammare, och då kommer de ifatt och glider sakta förbi. När det slutar luta uppför är jag trött och tar inte in något särskilt.

Framme vid varvning (tvåvarvsbana) har de fått ca: 30m lucka och jag varvar på 9:43, klart snabbare än ifjol (10:00) då jag tagit det lugnt i väntan på spurten och sen ökat (9:37) på andra varvet. Nu har jag istället sprungit fort på första och orkar nog inte hålla det på andra. Behöver 9:53 på andra varvet får att slå mina 19:37 ifjol, men det känns tveksamt. Att hålla andra varvet under 10:17 så jag tar mig under 20:00 totalt känns som ett mer realistiskt mål. Tappar sakta lite ytterligare på Oliver & Erik, men slöar inte med tanke på tidsmålet, mot slutet ser jag att det är på gränsen och spurtar sista ~400m, men hjälper ej, 20:02, 3:31/km blir det officiellt. Oliver & Erik delade segern på 19:28, dvs de slog mitt banrekord med 9s.

Inget "bra resultat", men ändå roligt & trevligt att springa lopp.

Sträcka:
8 km
Hastighet:
15,48 km/h
Tempo:
03:52 min/km
Intensitet:
17

Skicka en kommentar på träningspasset: