Markus Andersson

Löpning - 2017-04-23 (söndag) 32 min

Terräng-DM 4km, Ekerum. Tvåvarvsbana på gräs (golfbana), lite mjukt, knöligt och grovt stora delar, utom på greenerna. Banan slingrade sig också fram och tillbaka över de höjdmeter som fanns i området, så ganska kuperat om än inga stora backar.

Själv har jag tränat mycket senaste månaderna, dock inte så mycket löpning och särskilt inte löpning i hög fart, så känslan på intervallpassen i onsdags och fredags har inte indikerat på någon hög kapacitet. Annars passar banan mig bra jämfört mot andra. På uppvärmningen kändes det också bra, kanske några lättare träningsdagar som äntligen gjort att benen piggnat till, har varit dåligt tryck i dem i ons & fre.

Inledde ganska snabbt på startområdet och var med bland topp-10 i första skarpa nedförsbacke & sväng, därefter slappnade jag av lite även om tempot fortfarande var högt, men då passerade några mig fram till första 500m som passerades på 1:35, 3:10/km. Därefter sprang jag jämnt med omkringliggande löpare resten av första 2km-varvet, även om jag passerade ibland nerför och blev omsprungen uppför. Bl.a hade jag sällskap av Sonny.

Har 6:52, 3:26/km vid 2km. Bra fart tycker jag, utifrån tidigare låga/osäkra förväntningar. Speakern avslöjar att Mikael Bäcklund är strax bakom mig. Orken känns bra, så jag trycker sakta på mer och mer och har nu börjat avancera lite i fältet. Lär behövas för att Bäckis inte ska komma ifatt, som antagligen också avancerar nu när andra börjar tappa. Lite senare börjar jag t.o.m. känna mig stressad över att loppet snart ska vara slut utan att mina krafter är det, känns ju ovant att springa lopp, men efter att ha tryckt på ännu mer upp och ner för några fler backar börjar benen ändå ta slut. Bra, hehe.

3km passerades på 10:17, således 3:25 på 3e km som dock går nerför i snitt. Har kommit ifatt och förbi Tobias, och börjat spana efter Oliver längre fram. Får dock springa själv här, kommer inte riktigt nära Oliver och ingen hotar bakifrån. I mål som 14e totalt, 8e HIF-löpare på 13:42, 3:25/km. Även 4e km gick på 3:25 trots att den gick uppför. Väldigt nöjd med denna resultatnivå faktiskt, klart under 3:30/km på denna kuperade knöliga gräsbana innebär skapligt god form, och jag hade som sagt ganska låga förväntningar.

Sträcka:
8 km
Hastighet:
15 km/h
Tempo:
04:00 min/km
Intensitet:
18

Skicka en kommentar på träningspasset: