Markus Andersson

Löpning - 2017-02-19 (söndag) 40 min

Vintercup 7, Nybro. Hanemålarundan 5km på mestadels cykelvägar. Barmark, +5°C och lite blåsigt, dvs bra förhållanden för att vara vintercup. Anton Rehn stack direkt och vann överlägset på 15:23. Själv startade jag ganska snabbt och blev ensam tvåa med en lucka bak till Söderåkras Magnus Carlsson som jag fajtats lite med i tidigare deltävlingar. Trodde jag sakta skulle utöka luckan allt efter som under loppet, men istället började han ta in på mig och kom ifatt halvvägs. Jag fortsatte springa på i mitt egna ändå skapliga tempo tyckte jag, men då gick han sakta om och fick några meters lucka....

Skärpte då till mig och slutade "göra mitt egna lopp", så jätteansträngd var jag inte heller, utan täppte till luckan och såg till att inte släppa iväg honom igen. Vi höll sällskap ett tag och ansträngningen blev faktiskt allt mer kontrollerad. Eller om tävlingsdjävulen och adrenalinpåslag inom mig, samt vetskapen om att loppets slut närmade sig, gjorde att samma ansträngning inte upplevdes som samma problem längre. Så med några hundra meter kvar var jag taggad och uppladdad för en spurtfajt, som jag säkert skulle vinna då jag hade lite extra krafter och är då ganska spurtstark, men fortsatte samtidigt trycka på, och då släppte han i en uppförsbacke så jag kunde ta andraplatsen ohotad och utan riktig spurt på 16:54 med 5s bak till Magnus. Trevligt också med under 17min.

Frågade Anton och han kommer inte vara med nästa gång och kommer därmed inte kunna få ihop 5st deltävlingar denna säsong, det ihop med min egen placering idag gjorde att min totalseger nu är säkrad till 95%.

Sträcka:
10 km
Hastighet:
15 km/h
Tempo:
04:00 min/km
Intensitet:
18

Skicka en kommentar på träningspasset: