Markus Andersson

Löpning - 2017-01-22 (söndag) 46 min

Vintercup 5, Helgesbo. Mindre skogsvägar, nerkortat från 10km till 8km för att slippa en extra isig bit på slutet, nu var det blandat barmark med is i hjulspåren och några cm frusen blötsnö i mitten av skogsvägen där det gick tyngre men bättre fäste. -2°C i luften.

Otydlig startsignal så jag hamnade lite efter, Tony tog täten och Magnus Carlsson från Söderåkra, som varit några sekunder före mig i förra VC där jag dock var nertränad, sprang ifatt Tony. Jag har tränat lite lättare denna vecka så fräschare ben, och båda dessa bör jag slå om jag springer bra. Jag hamnade 3a med 10m lucka fram till dem, som jag dock inte brydde mig om att täppa till då tempot kändes tillräckligt högt för mig. Efter någon km sänkte Tony farten, Magnus övertog täten och jag kom ifatt dem automatiskt, jag passerade Tony ganska direkt och upp i rygg på Magnus. Strax innan 2km gick jag även förbi honom och började kort därefter få en liten lucka. På väg mot ännu en seger till samlingen? :-)

Sprang på ganska friskt och luckan bara växte och växte resten av loppet. Vurpade omkull vid passering av bilvägen vid 3,5km men slog mig inte så farligt. Även efter att segern kändes säker lite senare fortsatte jag springa på för en så bra tid och segermarginal som möjligt. Hade 29:21, 3:40/km i mål, vilket känns som bra fart / personbästanivå för mig på detta underlag. Magnus hade precis över 30min.

Med två deltävlingssegrar, en 2a-plats, en 3e-plats (och en 5e-plats) har jag nu intagit totalledningen, det hade jag knappast väntat mig inför denna VC-säsong!

Sträcka:
11,5 km
Hastighet:
15 km/h
Tempo:
04:00 min/km
Intensitet:
17

Skicka en kommentar på träningspasset: