Markus Andersson

Löpning - 2016-12-11 (söndag) 01:05:00

Vintercup 3, Smedby. 1854m längs elljusspåret, i särklass kortaste deltävlingen. Anton & Erik ej med idag, istället dök Andreas Davidsson upp som också sprungit bättre än mina pers i somras, bör slå mig om han är i form, om inte kan jag säkert utmana. Han drog iväg i början och fick med sig Tony, som jag bör slå, gick för fort för mig kände jag så jag sprang på i lagom tempo för mig och de fick 10-15m lucka första 300m. Sen ökade den dock inte längre utan lite senare släppte Tony och jag kom sakta ifatt och förbi.

Halvvägs nu ungefär och jag börjar även ta in på Andreas, kommer ifatt lite senare ganska precis innan vi svänger vänster på spåret och känslan av att man springer "tillbaka mot stugan/målet" börjar infinna sig. OM jag nu har någon chans att slå honom måste jag i alla fall börja dra ifrån honom senast här, då han är klart spurtstarkare än mig så på slutet måste jag ha en klar lucka, efter denna vänstersväng sluttar det nerför några hundra meter som går lätt för mig, så har jag väl börjat få en liten lucka kommer jag lättare kunna bibehålla lite överfart vilket underlättar för att han kanske ska "ge upp" så luckan växer. Alldeles på slutet en brant uppförsbacke där jag är relativ långsam.

Så även om jag nu också är ansträngd går jag nu om och ökar, springer nästan på allt vad jag orkar nu och han kämpar en bit för att hänga med, men släpper sen! Oj, det verkar ju faktiskt som att jag kommer vinna ett lopp nu igen, tänker jag, och fortsätter ligga i. Luckan växer och även om det var sega mjölksyratyngda ben i sista uppförsbacken hade jag då redan avgjort och vann. Tiden blev dessutom så bra som 5:49, 3:08/km! Har sprungit på 5:54 som snabbast 2009 när jag satsade, under 6min idag och jag hade varit nöjd, att slå den tiden hade jag inte alls räknat med. Faktiskt bara 6s från banrekordet satt 1990. Detta innebar även min 13e deltävlingsseger i Vintercupen, är 4a genom tiderna med det antalet, bara 2st bakom ettan som har 15st...

Oväntat men trevligt att jag tydligen är i såpass god form nu, trots väldigt begränsat med tuffa pass numera, desto större omfattning lätta pass och volym fysisk aktivitet totalt, och uppenbarligen kan även ett sådant upplägg ge bra prestationer. Har haft bra flyt i träningen hela hösten, nästan aldrig någon känsla av trötthet eller sliten.

Efteråt var vi ett tiotal som joggade ner en 8km-runda.

Sträcka:
13 km
Hastighet:
12 km/h
Tempo:
05:00 min/km
Intensitet:
19

Kommentarer på det här träningspasset:


Grattis!
2016-12-11Skicka en kommentar på träningspasset: