Sara Molin

Triathlon - 2016-08-27 (lördag) 05:28:50

 Tenson Tjörn Triathlon 11.3 (2016)

 Visa tävlingens diskussion
 Visa fler tävlingsberättelser och resultat för det här loppet/tävlingen

Tenson Tjörn Triathlon 11.3. Säsongsavslutning och plan om att gå hårt, sikte på PB (5:34) och guld-målet var sub5:30. Men när vi kom till Skärhamn, tävlingssugen och på gott humör, och möttes av konstant vind på 10 m/s samt relativt höga vågor så fick målet revideras till att ha en bra dag och göra det bästa jag kunde efter förutsättningarna. Visste att både sim och cykel skulle bli tufft...

Simning - 38:17
Där simbanan inte var vindskyddad gick höga vågor, det var mycket brännmaneter i vattnet och med kort varsel lades simbanan om. Starten gick och slängde mig i utan att låta dessa saker fastna som negativa tankar. Malde på och försökte ha hög frekvens och lätt växel. Blev snabbt oerhört desorienterad i vågorna och blåsten och hade svårt att öht se bojarna. Földe andra simmare och hoppades att de såg och siktade bättre än jag kunde göra. Pga var så desorienterad hade jag ingen känsla alls för hur fort det gick, bitvis kändes det som jag vevade som bara den utan att flytta mig. Tänkte att med den känslan får jag väl vara tacksam om jag kommer upp under 45...! Blev så sjukt glad och förvånad när jag ålade upp på rampen och såg att klockan stod på 37:30-någonting, dvs ungefär samma som min bästa simtid från Vansbro Triathlon, där vattnet var kav lugnt. Dessutom - bästa sim i min AG!

T1 - 1:53

Cykling - 2:58:13
Kantvind och medvind (tyvärr där det var som mest vindskyddat) och motvind präglade cyklingen. Höll ihop så gott jag kunde och cyklade med de cykelben jag har. Sista 15 km var grymt tuffa, fick växla till lättare växel tom när det gick lätt nerför. Nästan så tårarna brände bakom ögonlocken men lät inte de negativa tankarna ta över. Nöjd att jag trots allt kom in under 3 h och motiverad att köra nästa år med ännu starkare cykelben, he vinterträning!!

T2 - 1:04

Löpning - 1:49:25
Tittade snabbt på klockan när jag sprang ut ur växlingsområdet. 3:40-något stod den på. Förstod att om jag gjorde en hyfsad löpning var PB inom räckhåll, men sub5:30 kändes omöjligt. Benen hade också känts så stumma så stumma mot slutet av cyklingen. Kändes så skönt att börja springa, få räta på ryggen och känna på löparbenen. De var pigga och stabila och jag kom snabbt in i något slags machine-mode, bara matade kilometer efter kilometer i ungefär samma tempo. Med ett svarv kvar stod klockan på 5:01 och jag tänkte att nu ska jag bara under 5:30, kör tills du dör om det behövs (typ...). Var så himla glad och nöjd och lättad när jag till slut sprang in på 5:28-höga och hade levererat ännu en stabilstark löpning åt mig själv. Extra bonus att det räckte till tredjeplats i min AG!

Avslutar triathlonsäsongen 2016 supernöjd med totalt 5 tävlingar varav 4 medeldistanser där tre av dem gått under mitt personbästa från förra året!

Kommentarer på det här träningspasset:


Så grymt bra race du gör!!! Å vilken löpning, du flög fram varje gång vi möttes ute på banan!
2016-08-28


Du är så jäkla bra!!
2016-08-29


du är så jäkla duktig!! stort grattis till grym prestation!!
2016-08-29Skicka en kommentar på träningspasset: