Markus Andersson

Löpning - 2016-05-21 (lördag) 01:25:00

Turf Bonanza i Kalmar. Ungefär 2h intervallöpning med 30s-pauser i de 82st zoner jag tog (61st olika), plus några fler stopp för mer koll på kartan. Av drygt 100 deltagare promenerade nog drygt hälften och knappt hälften joggade/sprang. Soligt och ganska varmt, så jag blev riktigt svettig. Kom några moln på slutet vilket var bra för den då ganska ansträngda vätskebalansen. Sprang också mer osymmetriskt än vanligt pga mobil och batteripack i högerhanden, slet på kroppen ihop med det höga tempot och den numera ovanligt långa löpsträckan, sällan sprungit mer än en mil senaste året/åren.

Jag hade hoppats ta mig in på pallen, kanske t.o.m. vinna, men låg inte bättre än kring 10e-platsen första timman. Sprang längst av alla (15,6km fågelvägen mellan zonerna), men det gäller att orientera bra också, hitta snabbt och effektivt till zonerna, och dessutom helst behålla så många som möjligt så länge som möjligt innan någon annan tar dem för mig. Svårt att styra, men någon form av taktik vilka områden man springer till och vilka rutter man väljer påverkar. En del tur spelar också in.

Efter första timman börjar dock andra tröttna, sänker tempot och vissa börjar röra sig tillbaka mot eventområdet, vilket lämnar lite större ytor till t.ex. mig som gärna springer omkring i full fart långt borta. Klättrade först lite sakta och sista halvtimmen riktigt snabbt, nådde ända upp till 5e-platsen trots att jag innan haft ganska stora poängmässiga avstånd upp dit. Gallant = Mikael Bäcklund var den sista jag passerade, alldeles på slutet, det var ju trevligt.

Sträcka:
22 km
Hastighet:
15,53 km/h
Tempo:
03:52 min/km
Intensitet:
17

Kommentarer på det här träningspasset:


Vi saknade dig i Skruv på kvällen 🏃😄
2016-05-22


Pratade med Mikael och han skulle tydligen åka iväg och springa i Skruv också. Själv var jag dock med och arrangerade och deltog även på banketten från kl. 19 så jag avstod stafetterna.
2016-05-22Skicka en kommentar på träningspasset: