Sara Molin

Triathlon - 2016-06-05 (söndag) 05:53:25

 Sövde Triathlon (2016)

 Visa tävlingens diskussion
 Visa fler tävlingsberättelser och resultat för det här loppet/tävlingen

Sövde Triathlon. Kom till Sövde med stor respekt för banan - samtidigt som jag tänkte att det aldrig kan bli värre än förra årets misärkänsla, när jag ville bryta från 400 m simning och resten av tävlingen... Sövde bjöd på fint väder - sol och bara lätta vindar!

Simning 41:16
Varmt och skönt och faktiskt hyfsad navgiering (hade "krokodilögon" som mantra!). Rankar nog detta som min stabilaste triathlonsimning faktiskt. Lite orättvist lång tid pga varvning uppe på land samt rel lång löpning till T1. Insåg nu i efterhand att det är PB på simmet med över 2 minuter!

T1 1:59
Godkänd trots krångel med chipet (stort och uselt band), hann dra en gel också. Blev peppad av att få höra "femte dam!" på väg ut med cykeln.

Cykel 3:06:43
Förra året brände tårarna bakom ögonen redan efter ett par mil... Nu kom jag mer peppad och medveten om banan och gick ut med ett leende. Hade katastrofala 25-något i snitt förra året och visste inte riktigt vad jag skulle kunna prestera eftersom jag vet att jag är svag när det är backigt (drygt 700 hm). Tänkte att kommer jag upp över 27-27,5 får jag ändå tycka att det är godkänt, tidigt på säsongen också. Kände mig förvånansvärt stark och pigg och kunde hålla hyfsat jämnt tempo. Första varvet 1:01, efter varv två 2:02 och kom in på 3:06 så tappade lite mot slutet på sista varvet ffa för att jag inte orkade mala lika hårt i tempoställning mot slutet. Ändå riktigt nöjd med avg 29,5 på den banan. Bäst av allt - det var ROLIGT att cykla!

T2 - 1:54
Drabbades av samma sak som i T2 på Ironman förra året, fick SJUUUUKT ont under höger fot när jag gick av cykeln. Haltade långsamt genom växlingsområdet och hade jättesvårt att få på mig löparskorna, ont att sätta på skon på ömma foten och ont att stå på den när jag skulle ta på andra. Bekymmersamt och konstigt.

Löpning - 2:01:29
Efter en snabb koll på klockan insåg jag att jag skulle komma in under 6 timmar även om jag joggade genom löpningen. Hade inte riktigt mind set för någon maxning, fanns inga rekord i sikte ändå och målet var ju i första hand en bra dag. Tre jämna varv på 29-30 minuter och sen tappade jag ett par minuter på sista varvet så kom in strax över två timmar förargligt nog. Trots allt min kortaste tid på HIM-löpning, även om Vansbros löpning gick fortare förra året (men den var något lång och Skövdes något kort).

Sammantaget grymt nöjd med säsongspremiären. Kanske inte primärt för tiderna, utan mest för att det var en så himla härlig känsla! Jag gör ju detta för att jag tycker det är roligt och det var verkligen riktigt kul! :-)

Skicka en kommentar på träningspasset: