Markus Andersson

Löpning - 2016-04-24 (söndag) 28 min

Terräng-DM 4km, Markaryd. Riktigt kuperad 1km-varvbana som kan delas upp i ca: 400m upp 23 höjdmeter, 200m ner 23 höjdmeter och 400m flackt. Då jag är långsam uppför rusade jag inte i starten, men det var det väldigt många andra som gjorde så jag hamnade kanske lite väl långt bak efter första flacka 70m då en trång bro skulle passeras, blev ordentlig korvstoppning och vi stannade upp ett ögonblick, innan vi kom framåt igen fast lugnare. Ganska trångt resten av uppför & nerför, men jag försökte flyta med fältet och slappna av när folk var i vägen snarare än att stressa och tränga mig förbi i ett ännu mer ryckigt tempo. Tappade nog någon sekund här och där, men generellt var tempot annars lagom för mig.

Tog ett gäng placeringar nerför och längs den flacka biten resten av första varvet. Låg faktiskt i rygg på Bäcklund vilket gav en känsla av att ligga bra till, men det var nog snarare han som låg ovanligt långt bak. Många löpare finns fortfarande framför och jag hoppas förbättra nuvarande placering en hel del. Både han och jag passerade några löpare på andra varvet, men det började glesna och bara några enstaka tas på 3e varvet. Bäcklund glider också sakta ifrån mig på 2a & 3e varvet. Är helt själv längs 4e varvet med ganska stora luckor både fram & bak. Håller dock uppe tempot & ansträngningsgraden, även om jag tappade lite inspiration när det inte fanns fler att passera, som jag hoppats.

Blir 15e i mål på 14:07, 3:32/km. Inte bättre än 9e Högbylöpare. Första halvan ca: 10s snabbare än andra, dvs jämnt tempo enligt plan. Hade dock trott & hoppats att fler skulle knäcka sig i backarna, främst dra på sig för mycket syra uppför, och krokna så att jag med mitt väldisponerade lopp kunde ta dem på 3e & 4e varvet. Jämfört med Skälby hade jag ju 4st klubbkompisar 18-21-24-25s före mig, och detta avstånd hade jag förväntat mig att minska nu, men det gjorde jag inte alls, de var nu 15-27-17-29s före mig. Verkar inte som att jag gjorde något bättre lopp nu trots allt. Svagheterna var väl trängseln på första varvet, att de metrar jag tappar på konkurrenterna uppför har jag svårt att ta igen när alla nerförshöjdmetrarna kommer i form av en kort & brant backe istället för flackare & längre, och sen blev nog dagsformen inte bättre ändå, t.ex. hade frukosten inte sjunkit undan ordentligt och halvdan sömn tre nätter innan.

Sträcka:
6,5 km
Hastighet:
13,93 km/h
Tempo:
04:18 min/km
Intensitet:
17

Kommentarer på det här träningspasset:


Vi hade snarlika upplevelser av loppet, fast kanske så konstigt eftersom vi sprang med samma upplägg. Jag trodde också att jag skulle kunna komma ikapp och passera fler. Vi kanske blev lite för långt bak i början.
2016-04-25


"fast kanske inte så konstigt" skulle det stå.
2016-04-25Skicka en kommentar på träningspasset: