Per Månsson

Kast - 2016-02-24 (onsdag) 30 min

Alteticum, Malmö. Lokal kultävling. Jag fick blodad tand efter helgens kultävling. Tänkte att det skulle vara roligt att försöka öka mina resultat.

Jag antog vi inte skulle bli så många. Några seniorer med största kulan var min tanke. Antalet stämde, tio stycken var vi. Men det visade sig att jag snarare höjde medelåldern högst radikalt. Motståndet bestod av flickor och pojkar som ännu inte har rösträtt.
Men stöta kula det kunde dom.
Snyggaste stöten visade Jessika upp med en underbar rotationsteknik. Stöten visade över 12 m.

Jag stötte följande serie, 7.30 7.96 8.11 7.65 7.65 och 7.43.
Mitt mål för dagen var att persa och jag hade lyckan på min sida, 8.10 ökades till 8.11. Snacka om marginaler ☺

Tävlingen var snabbt avklarad. Ingen prisutdelning här. Efter kula skulle några av ungdomarna tävla i viktkastning (slägga inomhus). Kul att se deras teknik för detta.
När detta var över stod kastringen tom och jag kunde inte motstå frestelsen utan att fortsätta träna, försöka hitta bättre tekink. Det gick väl så där.
Men träning är alltid träning.

Det var en rolig upplevelse ikväll. Spännande, jag mot alla ungdomar. Jag hade roligt, jag gjorde något annorlunda, testade gränser.

Jag har nu nått en nivå med mitt kulstötande. Räknar jag bort sämsta stöten i lördagens serie och samma med kvällens, så visar det på ett snitt på 7.76m. I båda serierna har jag en dålig stöt och en stöt över 8 m.
Nu måste målet bli att dels öka nivån och slipa på tekniken.Skicka en kommentar på träningspasset: