Per Månsson

Kast - 2016-02-20 (lördag) 45 min

Atleticum, Malmö och IVDM4. Det var kula som gällde för mig.
Nu skulle torsdagens specialträning göra resultat hade jag tänkt mig.
De andra sprang 800m och hann både bli klara och gå hem innan det var dags för mig och de andra gubbarna att stöta.

Dramatiken fanns inte i min klass M60, då jag redan skrämt bort alla starka karlar i Skåne. De vågade inte komma och möta mig, eller berodde det på något annat? :-)

Jag hade ägnat delar av gårdagen till att läsa in all teknik och se alla instruktionsfilmen på YouTube. Före start gjorde massvis med provrörelser utan kula. Skulle tänka på alla detaljer i tekniken, stå på detta sättet, i med foten, börja stöten med höften och först därefter med armen. Glömde hälften varje gång.

I och med mitt klassbyte i år (M60) så hade jag en 5kg kula istället för en 6kg.
Vi kom igång, min första stöt på 7.67. Helt ok. I andra fick jag till det bra, ökade till 8.10 (pers). Sen i tredje skulle det ökas igen men ack nej, 7.47 blev det. Fjärde inte värt att nämna, kulan gled ur handen. Femte upp till bevis igen, dagens näst längsta stöt 7.94. Avslutade med 7.64. Nu var jag mentalt trött och stötarmen också ganska lam vid det här laget.

Gänget som håller på med kula är väldigt trevliga. Alla hjälper alla med tekniken. Så det är inte svårt att komma med här och ha väldigt trevligt tillsammans. Och det är väl viktigast med veteranidrottandet.
OK, jag fick en guldmedalj också men....ensam i klassen.

Avslutade en lyckad dag på Atleticum med att dricka upp det sista kaffet och käka mackan. AK hade redan innan på dagen genomfört ett schysst 800m-lopp med tanke på förutsättningarna. Hon njöt (tror jag) av alla fantastiska kulstötarstilar, lika många som det fanns deltagare. :-)
Kommentarer på det här träningspasset:


Grattis till guldet! Kul att testa något nytt.😀
2016-02-20


Ja! Det var väldigt KUL med alla gamla stötar som var i stöten....äh, den var ju dålig...! Inga gamla stötar, bara härliga idrottsmänniskor. Härlig dag. Grattis!
2016-02-20


Du ser professionell ut!
2016-02-20


Du vart bra mycket vassare än jag i min debut för några år sedan i en seriematch som jag nödgades ställ upp i för att rädda ett poäng till klubben, dryga fem meter lyckades jag fjutta till. Okej, dock med 6 kg:s kulan :-)
2016-02-20


Måste prova snart. Grattis till en ny grenseger.
2016-02-20


Skoj! Kanske dags att testa någon gång...
2016-02-21


Tack alla! ☺ det har varit en spännande vecka att studera kulteknikens alla detaljer. Och några detaljer satt där sen när det var dags. Men jag glömde lika många. ☺ Riktigt roligt att vara del i detta härliga kulgäng!
2016-02-22Skicka en kommentar på träningspasset: