Markus Andersson

Löpning - 2016-02-07 (söndag) 12 min

IDM 800m, Växjö. Har inte sprungit 800m på några år, men angav 2:13 som uppskattad tid inför loppet, vilket faktiskt rankade mig som 3a i A-heatet av tre heat, mest beståendes av veteraner (totalt) och sett till seniorer alltså ganska klent startfält (fyra av sju i A-heatet). Växjö-Tobias och OSK-Patrik överlägsna kring 2min, sen hade jag en Hovslätt-kille som angett 2:15 och alltså lär vara jämn, men förhoppningsvis slår jag honom och tar bronset. Sen tre hyfsat snabba veteraner som mer säkert bör vara bakom mig i mål, men kanske inte så stort avstånd, HIF:s Peter & Magnus, samt Njudung-Jörgen. Pratade med dessa tre inför start och verkade överens om att de nog kunde ta rygg på mig. 33s/varv tyckte dock Magnus lät fort, särskilt 32s som första varvet kanske kunde gå på enligt mig.

Då det är lite bökigt att springa om i ett såhär snabbt och kort lopp med skarpa kurvor då och då siktade jag på att inta 3e-platsen direkt och öppnade ganska snabbt genom första kurvan då vi höll skilda banor. Att Tobias & Patrik dragit iväg var helt enligt plan, däremot inte alls att Hovslätt-killen hakat på dessa, och att även de tre veteranerna ligger före mig! Jörgen passerar jag dock precis innan vi går in på gemensam bana, och Peter & Magnus verkar sänka farten ganska mycket (nu när de som startat längre ut & fram och inte sett mig inser att de råkat hamna före?), så jag bibehåller den för höga farten och går direkt förbi Peter på utsidan, och sen trixar mig in på insidan då Magnus verkar vara så inställd på att jag ska passera så att han springer på andra banan genom andra kurvan och lämnar innerbanan fri (åt mig?).

Efter att dragit förbi dem sänker jag inte omedelbart då det känns ofint att först springa om och sen sänka farten, men sakta låter jag farten sjunka då det ju gått för fort för dem också (antagligen ännu mer). Trots att jag redan hunnit sänkta farten en del varvar jag på 30s (!), och tar det medvetet lugnt på andra varvet (35s) för att hejda den för snabba mjölksyrauppbyggnaden som inledningsvarvet drog igång. Därefter halvvägs och jag ökar en smula igen, de bakom släpper och båda återstående varven gick på ca: 34s. Hovslätt-killen hade varit låångt före, men kroknade och jag tog in mycket sista varvet, dock utan att komma riktigt nära. Sluttid 2:13,47 för mig, och alltså 4a. Nöjd med det också.

Sträcka:
3 km
Hastighet:
15 km/h
Tempo:
04:00 min/km
Intensitet:
17

Skicka en kommentar på träningspasset: