Markus Andersson

Löpning - 2016-01-06 (onsdag) 01:30:00

Turf-event 90min gå-jogga på Kvarnholmen i Kalmar. Vann klart för två år sedan, skadad ifjol och halvskadad nu. "Dagens framgång" får vara att jag kunde genomföra hela eventet i åtminstone skapligt tempo, utan att vare sig mag- eller knävecksmuskeln verkar försämrats särskilt mycket. Det var jag inte säker på. Snömodd och nysnö begränsade också möjligheterna att dra på.

Hade dock hoppats på ännu en seger, även om jag inte sprang för fullt, men blev "bara" 3a av 21. 1an & 2an var också träningsklädda, men joggade nog snarare än sprang? Och jag undrar om inte i alla fall någon av de strax bakom mig promenerade?? Ganska få träningsklädda inför start.

Inledningsvis låg jag 1a till och från, sen mest 2a strax bakom 1an. Efter 65min dog dock telefonen trots fulladdat inför start och att jag hållit den i handen = ljummet batteri som jag därmed trodde skulle orka. Lite tur i oturen befann jag mig då ganska nära Baronen där samlingsplatsen var, så jag kunde sticka bort och koppla in mitt batteripack, som jag annars tänkt slippa springa med. Under dessa 5-10min drog 1an ifrån och även 2an gick om mig. Kanske var de sen lite trötta för på slutet närmare jag mig båda och hann nästan ikapp 2an. Utan uppehållet hade jag nog haft chans på seger. Själv var jag inte ett dugg trött när det var slut utan hade gärna fortsatt, tills jag återtagit 1a-platsen... ;-)

Men Turf är ingen löptävling (eller cykel) där tempot ensamt är avgörande, utan det INGÅR att hålla koll på tekniken, zooma in/ut på kartan, klicka fram info, bra GPS som inte vinglar omkring med Turf-gubben, och ha koll på batterikapaciteten (även om indikatorn kan visa 60% när telefonen dör). Och framför allt är orienteringsförmåga och taktik viktigt, vilka zoner/områden man väljer att ta / ta sig till. Antar att jag är ganska dålig där då min löpförmåga uppenbarligen inte räcker för att sortera fram mig som vinnare.

Sträcka:
10 km
Hastighet:
6,67 km/h
Tempo:
09:00 min/km
Intensitet:
13

Kommentarer på det här träningspasset:


Jasså, vann inte storfavoriten ;)
2016-01-06Skicka en kommentar på träningspasset: