Sara Molin

Triathlon - 2016-07-10 (söndag) 05:36:51

 Ironman 70.3 Jönköping (2016)

 Visa tävlingens diskussion
 Visa fler tävlingsberättelser och resultat för det här loppet/tävlingen

Ironman 70.3 Jönköping - många anmälda, vacker bana, folkfest, fint väder - vad kan gå fel?

Simning - 38:05
Kändes stabilt, drygt 30 sek långsammare än förra veckans simning i Vansbro, men kändes bra och jämnt.

T1 - 6:22
Inkl nästan 500 m barfotalöpning genom Jönköping. Gick i övr problemfritt. Tog på buff och vindväst.

Cykling - 2:58:39
Nästan 700 hm totalt, en lång (3 km?) stigning i början och därefter böljande. Hade tänkt innan att jag skulle vara nöjd om jag kunde hålla avg 30, men jag trodde inte riktigt på det själv. Var egentligen mest orolig för att behöva lida med nacksmärta på cykeln som förra veckan, så bara att få cykla smärtfri hela(!!) vägen gjorde cyklingen otroligt rolig och rent av njutbar. Riktigt kul bansträckning och känner mig nöjd med farten också, även om det gav mersmak att träna ännu mer backe för att inte tappa lika mycket där!

T2 - 2:25
Okomplicerat. Kom ihåg att ta av mig väst och buff vilket jag glömde i förra veckan.

Löpning - 1:51:20
Kändes lätt från start. Snabba fina starka ben, bara flöt fram. Passerade km efter km mellan 5:10-5:25. Funderade på när det skulle bli jobbigt, och det var först efter ca 18 km då det plötsligt blev väldigt stumt och jag tappade 10-15 sek per km fast jag försökte spurta. Hade packat två liquids i min run bag, men tog av någon obegriplig anledning bara med en (som jag tog efter 7 km, så missade den som jag skulle haft efter 14), kanske var därför det blev lite segt på slutet? Eller också vara jag bara trött. Hur som helst, nästan 7,5 minuter snabbare än förra veckans löpning (som även den var pb!) vilket jag är oerhört nöjd med.

I totalen raknar jag detta som min absolut jämnaste och sett till känslan bästa medeldistans. Totaltiden är dryga 2 minuter långsammare (dock min näst snabbaste HIM) än förra veckans personbästa i Vansbro, men Ironman 70.3 Jönköping kändes lika bra i simningen och hundra ggr bättre i cykel, löpning och totalt. Med tanke på 500 m löpning i T1 och många hm på cyklingen var det en klart starkare prestation. Så himla glad, nöjd och stark känsla jag tog med mig från Jönköping!!

Kommentarer på det här träningspasset:


Riktigt grymt!!! Kul att ses utmed banan!
2016-07-11


Grymt lopp - speciellt löp!! :-D
2016-07-12Skicka en kommentar på träningspasset: