Markus Andersson

Löpning - 2015-09-20 (söndag) 53 min

Långa Terräng-DM 11,3km Södra Vi. Sjätte gången jag springer detta lopp, mina tider har varit 42:00 - 42:22 - 43:05 - 42:59 - 42:48 och placeringarna 1-4-6-3-5. I år har jag generellt varit i sämre form pga långvarigt skadestrul, men de sista två månaderna kommit igång på flitig motionsnivå i alla fall. Formen borde därmed vara hyfsad, men jämfört med tidigare år tänkte jag mig ändå i det långsammare spannet, säg upp mot 43min och placering 5-10a, ingen chans på HIFs förstalag då många snabba är på plats.

Starten går i en uppförsbacke så jag brukar inte hänga med täten, men nu tog ingen initiativet förrän efter några hundra meter då blivande 1-2a drog ifrån och ytterligare 9st löpare inkl damsegrarinnan hamnade före mig. Tjejen och en man såg jag dock till att springa om innan vi gav oss in på en stig kring 500m och därefter höll jag 10e-platsen någon km. Stigar funkar bra för mig, har lätt att variera fotisättningen så ju knöligare och krokigare desto bättre då de flesta andra tappar mer än mig.

Plockade två löpare de kommande kilometrarna där stigar växlas med grusvägar, har t.o.m. häng på Mikael Bäcklund en bit fram som nog skulle vara 2-3min före mig på 12km asfalt men tillhör de som har svårast med stigar. Lite senare kommer jag t.o.m. ifatt och förbi och vi växlar position fram & tillbaka under några km där jag springer ifrån på stigarna och han på grusvägarna. Vi båda passerar en löpare strax innan stora uppförsbacken kring 5km. Efteråt en bit stig igen där jag dock nöjer mig med att springa ifatt Micke igen men vila en bit i rygg istället för att krångla mig om.

Lite senare väg där Micke drar ifrån lite, men samtidigt har Erik Karlsson tappat fart och blivit upphunnen, även Oliver Wykman ligger strax före. Alla dessa tre HIF:are hade jag räknat med att ha klart före mig, nu skulle jag ju t.o.m. ta en plats i förstalaget om jag lyckas slå två av dem! Jag gör dock inga framsteg på grusvägen nu en bit utan Micke och Oliver drar ifrån och jag springer jämnt med Erik, men sen blir det stig igen och jag kommer snart ifatt och förbi Erik. Kör på ganska tufft ett tag så han ska släppa iväg mig, vilket han gör, och jag närmar mig M & O.

Hinner/orkar dock aldrig riktigt ifatt och vid 9km är stigarna slut och det blir motionsspår, där de sakta men säkert drar ifrån allt mer. Kanske tappade jag lite, men ingen hotar bakifrån. Springer i mål som 6a på 41:47 med en knapp minut fram till M som passerade O, och en halvminut bak till E. Tiden förvånar mig, verkar ju oväntat bra och kanske t.o.m. min BÄSTA i detta lopp!? Jodå, konstaterar jag nu efteråt. Även placeringsmässigt oväntat bra att slå Erik och vara såpass nära Mikael och Oliver, visserligen stigar som gynnar mig, och alla dessa tre sprang lopp igår, men ändå.

Jag har sprungit få lopp och inga snabbdistanser eller intervaller på sistone som gett klara formbesked. Bara två 3000m-lopp där jag nog trott mig kunnat lite bättre. Nu gick det å andra sidan oväntat bra, vore intressant med några fler lopp på 1500m, 3000m, 5km & 10km.

Sträcka:
14 km
Hastighet:
15,85 km/h
Tempo:
03:47 min/km
Intensitet:
17

Kommentarer på det här träningspasset:


Du var som sagt riktigt snabb på stigarna och flöt ifrån väldigt enkelt.
2015-09-21Skicka en kommentar på träningspasset: