Lotta Agholme

Simning - Öppet vatten - 2015-08-15 (lördag) 01:48:46

Ironman Kalmar - simingen

Var och rekade lite vid simstarten dagen innan och såg att det gick rätt så höga vågor. Någon sade att det oftast var lugnare vind på morgonen och att det nog skulle vara OK vid 7. Det var det inte, men jag var inte så orolig så det var rätt gropigt när jag simmade i Sövde också. Dock blev det här mycket värre med stora vågor och svårt att se bojarna.

Siktade på 1:40 och ställde mig längst bak i 1:30-gruppen. Första sträckan gick rätt OK, med många bojar att följa och även om det gick sakta med motvind och vågor så kändes det OK. När jag sedan vände vänster mot den långa sträckan ut hade jag jättesvårt att se bojarna bland vågorna. Bröstsimmade ibland och försökte sikta, men hade ändå problem. Dessutom drog jag åt höger (utåt), jag som alltid drar åt vänster annars. Tyckte ändå det gick ganska OK när jag till slut såg sista bojen man skulle runt.

Vändan tillbaka letade och letade jag efter den röda (som de sa skulle vara orangea) bojen. Såg inget och försökte simma mitt i gänget (då borde jag ju hamna OK eller???). MEN helt plötsligt så känner jag stenar under fötterna och hör hur folk i båtarna ropar ut var bojen är. Ser den äntligen, men jag ligger för långt in och måste simma rätt ut mot vågorna igen. Lite motigt här kan jag säga.

Efter den rundningen blir det bättre och jag vet att jag kommer in innanför vågbrytarna snart. Försöker tänka teknik och att ta det lugnt. Lite vågigt igen efter hamnen, men inte alls så farligt. Sträckan fram till bron och sedan fram till rampen känns lång, men vid det här laget kände jag mest att jag ville komma fram innan cut-offen.

När jag kommer upp ur vattnet så står klockan på 2:10 och jag tänker att jag simmat på ca 2h (1:55 som bäst) och är rätt missnöjd. Dock så var det bara att skaka av sig och fokusera på cyklingen som väntade.

I efterhand (när jag var i mål) så fick jag veta att tiden inte var sååå farlig, med tanke på vad andra "tappat" på sin optimala tid. Jag har säkerligen simmat mer än 4 km och jag är glad att jag behöll lugnet, aldrig var rädd och inte kände tillstymmelse till åksjuka som många andra (något ska jag väl ha mitt dåliga balanssinne till). Ingen klocka på simningen.

Sträcka:
3,86 km
Hastighet:
2,13 km/h
Tempo:
28:11 min/km

Skicka en kommentar på träningspasset: