Sara Molin

Triathlon - 2015-06-07 (söndag) 06:37:03

 Sövde Triathlon (2015)

 Visa tävlingens diskussion
 Visa fler tävlingsberättelser och resultat för det här loppet/tävlingen

Sövde Triathlon. Årets första triathlon och inte den bästa uppladdningen med för lite cykling och bara ett pass simning OW samt sjukdomskänningar dagarna innan. Vaknade dock och kände mig frisk och pigg och bestämde mig för att se dagen som ett bra träningspass, för PB visste jag att vare sig formen eller banan var gjord för.

Simning - 00:46:38
Fick en otrolig tuff start och svalde så mycket vatten så det borde räcka för hela dagen. Ganska stora vågor pga blåsten och mycket vevande runt omkring. Alldeles för hög puls och hyperventilerade av och till första 500 metrarna. Sen var startfältet mer utdraget och jag kunde få till hyfsad egen simning. Tappade säkert 5 minuter i starten, sen fungerade simningen bättre även om jag kände mig ringrostig. Ganska lång löpning till transition.

T1 - 00:01:53
Okomplicerad men tog det ganska lugnt eftersom jag redan insett att detta var en dag som inte skulle präglas av snabba tider...

Cykel - 03:31:26
Den tveklöst tuffaste cykling jag någonsin gjort. Vätternrundans 18 mil motvind förra året var rena cykelpropagandan i jämförelse... Västlig kantvind på 16-20 m/s oberäknelig och byig. Backigt ca 800 hm inga klättringar bara många många korta till medellånga backar. Bitvis dålig asfalt. För mig med just nu halvtaskig cykelform och som är riktigt osäker på tempocykeln i byig kantvind blev det en riktigt dålig kombination. Det fanns ingenstans att slappna av och bara ösa på, antingen var det upp eller ner eller otäck vind eller dålig asfalt och den kombinationen var riktigt demoraliserande. Det hade kanske varit mindre problem för en stark och orädd cyklist, men jag är ingen dare devil utan var bitvis gråtfärdig. Plussade typ 40 minuter mot en normal HIM-cykling för min del. INTE ROLIGT!! Hoppades nästan få ont eller haveri eller vad som helst bara för att slippa skiten.

T2 - 00:02:30
Mötte Ted, som brutit i T2, vilket inte var bättre för moralen precis. Tog det lugnt och funderade för 43:e gången ungefär på att bryta...

Löpning - 02:14:38
Men vafan, nu skulle jag ju slippa vinden och ett varv kunde jag ju springa i alla fall, så kunde jag bocka av årets första brickpass. ;-) Varv 1 kändes himla lätt och fint och även om pannbenet verkligen inte räckte till några stordåd så var det skön jogg utan bekymmer. Okej, tog ett varv till och ökade tempot lite lätt, fortfarande fina ben och lugn puls. Tredje varvet ut kändes rätt motigt, nu kunde jag banan och pannbenet som varit min vän hela dagen började återigen vackla. Hade nästan bestämt mig -igen- för att bryta när jag fick pepp av Sara Elfving efter ca 15-16 km och bestämde mig för att springa det där sista j=&()="#la varvet också. Inte mycket till vare sig pannben eller ben kvar sista varvet men sprang iaf hela vägen vilket kändes som någon slags seger i sig.

Gick i mål på 06:37:03, vilket är personsämsta med nästan 35 minuter och typ 50 minuter långsammare än min senaste HIM. Tror inte formen är så himla kass egentligen, så den här dagen tar jag för pannbenet!

Kommentarer på det här träningspasset:


Tack för en trevlig racerapport! Tänk på att Sövde är landets tuffaste HIM, även om löparbanan drogs väsentligt lättare i år. Det är INTE en bana man persar på. Klarade du loppet idag så klarar du nästan vad som helst den här säsongen, tänk på det!
2015-06-07


Bra jobbat idag! Var verkligen pannbensbana idag, vilket är nyttigt ibland :)
2015-06-07


Sara: jag tycker gamla banan var mycket enklare. Löpningen på fältet följt av den branta knixen var rena döden.
2015-06-07


Ja jag hade väl hellre sprungit uppför den långa backen vi fick som nedförsbacke. Men gick inte banan uppför samma knix förra året? Då varje slinga skulle upp på berget två gånger? Och i fem omgångar. Årets bana hade ju bara den enda backen plus att det var en lång bit på asfalt.
2015-06-08


Du är grym Sara, heja dig!
2015-06-08


Strongt!
2015-06-08


Oki, jag jämförde med 2011 & 2012 då jag körde senast. Visste inte att de ändrat emellan.
2015-06-08


2013 kom nya(?) regler att löparbanan inte får korsa cykelbanan. Sen dess har de trixat ihop löparbanan helt söder om vägen. Första året var det ännu mycket mer fram o tillbaka på fotbollsplanerna, andra året mer på berget. Ska bli spännande att se hur banan ser ut nästa år.
2015-06-08


Starkt jobbat!!
2015-06-08Skicka en kommentar på träningspasset: