Markus Andersson

Löpning - 2015-02-14 (lördag) 18 min

Micropower Event 1500m, Växjö. Mitt första och enda lopp under inomhussäsongen, ville få till ett resultat (ett livstecken i årsbästastatistiken) när förra helgens VC indikerade på mer skaplig form än man kanske kunnat förvänta sig efter några kom-igång-löpveckor men annars dåligt ända sen i somras. Mer exakt indikerar det skapligt god chans att gå under 4:30, 3:00/km som planen var att köra jämn fart mot.

De flesta bränner iväg i hög fart medan jag hamnar bakom Ludvig Bjurelid och en Växjö LK:are som håller 4:30-fart första två varven, sen tappar de lite på tredje och jag går sakta om och ökar intensiteten lite. Visar sig räcka till fortsatt jämn 4:30-fart igen men jag ligger kvar någon sekund efter schemat nu. Kör på några varv men tempot och intensiteten känns ovant högt och nu börjar mjölksyra ansamlas och det blir ytterligare svårare att upprätthålla bra och effektiv löpteknik i denna ovant höga fart.

Hinner tänka att jag inte är tränad för detta och snart inte kommer orkar hålla uppe tempot längre, men inser samtidigt att det kommer jag inte heller behöva för loppet är ju nästan slut redan! Bara två varv/400m kvar vid nästa varvning och då trycker jag på lite extra och hämtar in sekunden jag låg efter 4:30 på näst sista varvet. Bibehållen fart sista så klarar jag sub 4:30 konstaterar jag, men blir kanske lite för självsäker och bekväm och trycker inte riktigt max samt får passera en löpare i ytterkurvan in mot upploppet, för vid målgång slår klockan över till just 4:30... Kändes som jag nog klarade det, men lite för dålig marginal? Näää, perfekt marginal - 4:29,99 blev det! :-D

Sträcka:
4 km
Hastighet:
13,33 km/h
Tempo:
04:30 min/km
Intensitet:
18

Kommentarer på det här träningspasset:


Kul att tävla loss lite!
2015-02-14


Marginalerna med dig! 😄 Kanonlopp Markus👏👏👏
2015-02-14


Kul att vara igång igen! Vore dock ännu roligare om man fick vara skade- och problemfri en längre period så man kunde träna på ordentligt och känna sig stark och i toppform snarare än ringrostig och lagom kämpa sig runt loppet med någon hundradels marginal till en anständig tid... ;-) Stora DM-helgen utomhus 2015 går (nästan) på hemmaplan, Fredriksskans, i början på juni. Vore nice om man kunde träna på under våren och vara i fin form då. Lite hoppas jag i alla fall, men av erfarenhet vet jag att man tyvärr gör bäst i att inte hoppas för mycket, ständigt skadestrul verkar vara normalläget.
2015-02-15


Bra mål! Fokus på det positiva. Det gick bra igår och du kommer vara i bra form på DM! Du är på g! Snart kommer Polen och då blir det kanonträning, inte sant?!
2015-02-15


Polen blir supertrevligt och nice som vanligt men träningsmässigt håller jag nere förväntningarna för att slippa bli besviken, eventuell kanonträning skulle jag glädjas över som en bonus.
2015-02-15


Bra jobbat Markus! Så himla bra timing med tiden! Tänk nu positivt framåt och måla inte nån ful gube på väggen om att du kommer skada dig. Nu har jag förresten lärt mig titta på plantaris med ultraljudet...Boka in dig om du vill titta :-)
2015-02-15


Tack! :-) Mitt positiva tänkande räcker till att jag "ser fram emot" att försöka träna mer under våren, då jag gillar att träna oavsett vad/om det ger några resultat, och jag "kommer njuta" av det så länge det nu varar. Kul också att "fantisera" om att man är i bra form vid DM-helgen och slår det 7år gamla perset, det är lite trevligt oavsett hur stor/liten % chans man egentligen tror det är att det blir verklighet. Har jag TUR kanske jag klarar mig utan skador och liknande problem ända fram till DM-helgen och det BLIR verklighet. Dock VET jag att skador och liknande problem ständigt dyker upp och stör träningen, omfattning och frekvens varierar dock, jag behöver inte måla någonting utan har gott om erfarenhet och ett minne att utgå ifrån.

Angående plantaris besvärar det mig inte alls längre vid löpning, med lätta skor och ordentligt löpsteg känner jag inte ens av det, däremot lite med klumpskorna. Vid rehabstyrkan däremot känner jag fortfarande ganska mycket, ingen jättestor förändring där faktiskt mot när jag var hos dig. Vi kan göra en skanning med ultraljudet, jag återkommer när det passar att åka in till Kalmar någon dag. Har tänkt cykla runt och ta massa turf-zoner i samband med detta då jag ligger dåligt till i min division. Dvs vill ha ok väder. På torsdag kanske, har du någon tid då?
2015-02-17


Japp, finns massa tider på torsdag, kolla hemsidan och boka dig där på den tiden det passar. Man kan boka sig fram till två timmar innan tiden är.
2015-02-17


Okej, ser ju inte så svårt ut att få tider. Jag bokar något när det passar framöver, behöver dock få lite mer jobb utfört denna vecka vid närmare eftertanke så jag skjuter troligen fram besöket.
2015-02-17Skicka en kommentar på träningspasset: