Sara Molin

Simning - Öppet vatten - 2014-08-09 (lördag) 01:54:19

 Vidösternsimmet (2014)

 Visa tävlingens diskussion
 Visa fler tävlingsberättelser och resultat för det här loppet/tävlingen

Vidösternsimmet 5 km+, från Ekens camping till Sundet, den delsträckan som kan vara stökigast eftersom sjön är helt öppen här. Åkte med bara positiva känslor efter Teds seger i långa simmet till starten. Hade inte hunnit äta under dagen, så jag åt lite fikabröd och banan i depån timmen innan start. Gick i och badade in lite, varmt och skönt. När starten sen gick var bara fokus på distansen och att hitta bra känsla i vattnet, vilket jag lyckades väldigt bra med. Felnavigerade en gång och kom ganska långt ut i sjön, i övrigt fungerade det bra trots bitvis rel hög sjö. Simmade helt ensam till 95%. Kändes lite segt på slutet, ffa eftersom jag hade dålig koll på hur långt jag hade kvar så jag visste inte hur mycket jag skulle våga trycka på. Hade jag vetat hur "kort" det var hade jag kört hårdare, men det är ju något att ta med sig också som en erfarenhet. Undra hur långt jag simmade egentligen, glömde min klocka i bilen vid målet i villervallan efter Teds seger. Åkte hem efter loppet med bara glädje över Teds superprestation och nöjd över att jag har riktigt bra självförtroende i simningen inför Ironman nu. Plats 16 av 25 och 5:e dam.

Sträcka:
5 km
Hastighet:
2,62 km/h
Tempo:
22:52 min/km
Kommentarer på det här träningspasset:


Hej Sara. Jag tror att jag simmade ganska jämt med dig i början. Dock så låg alla andra simmare till höger om mig. Jag trodde att jag simmat alldeles för nära land men när jag tittar på min GPS efteråt så simmade jag ganska rakt, i alla fall sista 2 km. Jag fick nästan 5,4 km på klockan, antagligen för att jag svajjade lite första km. Nästa år kör vi 21 km eller?
2014-08-11


Jag kom väldigt långt ut till höger ett tag, passerade någon av bojarna säkert 50-80 meter ut, tror jag förlorade en hel del tid där på dålig nagivering. :-) Bra tid du simmade på! :-) Får se om nästa år, vet inte riktigt om jag är cut out för så lång simning. ;-) Min man vann ju långa och det var så kul att följa honom under loppet, det kan jag ju inte göra om jag simmar själv... Men den som lever får se, utmaningar är ju till för att antas å andra sidan! :-D
2014-08-11


Oerhört imponerad av din man och även Ryan som körde båda. Även otroligt imponerad av det som var ute i över 10 timmar!! Sjukt starkt av alla som klarar 21 km (såklart bra av oss som körde typ dubbla Vansbro också)
Jag har provat på att simma 9 km i sommar på träning och det gick med nöd och näppe.
Vet att jag kommer att bli sjukt motiverad i vinter om jag anmäler mig till 21+. Kan behöva det för jag älskar öppet vatten men hatar att räkna kakelplattor :-) Lycka till med de lopp du har framför dig!
2014-08-11


Tack och lycka till med framtida mål du också, så ses vi kanske i Vidöstern nästa år! :-)
2014-08-11Skicka en kommentar på träningspasset: