Markus Andersson

Löpning - 2014-01-26 (söndag) 01:15:00

Vintercup deltävling 4 i Smedby, 1854m där Ken tog täten och drog ifrån och fick med sig tre okända. Jag hamnade en bit bakom med Henric i rygg och fram mot halva sträckan jobbade jag mig ikapp och förbi två av dem. Strax senare närmar jag mig ganska snabbt den tredje plus Ken som oväntat sänkt farten ganska mycket, han svarar dock när jag drar om men verkar ändå ha lite svårt att hänga med. Jag kör för fullt nu och förvånas över att jag verkar ha chans på segern, bara några hundra meter kvar till mål, men blir aldrig riktigt av med Henric och även Ken sladdar kvar strax bakom. Ken är sen starkast i sista uppförsbacken och vinner på 5:54, Henric drar också om (5:55) och jag 3a på 5:56, 3:12/km. Den tredje släppte tidigare och kom in på 6:04. Nöjd med tid och genomförande, samt att jag matchade både Ken & Henric trots uppstigning mitt i natten och 5-6h turfcykling på natten/morgonen. Dock förstås surt att leda med 500 --> 50m kvar till mål, men sen bara bli trea i mål.

Efteråt var vi ett gäng som fyllde på med 12,5km / 60min distans. Jag fick ont i vänster hamstrings långt nere strax ovanför knäet efter några hundra meter och var på väg att avbryta, fortsatte dock lite försiktigt och då jag inte kände mer chansade jag på att följa med längre ut på 12km-rundan (risk att få gå längre sträcka och bli kall). Lyckligtvis tog jag mig runt utan någon mer känning. Idag måndag känns det dock lite med en gång jag rör på mig, så lite överansträngt.

Sträcka:
16,5 km
Hastighet:
13,2 km/h
Tempo:
04:33 min/km
Intensitet:
17

Kommentarer på det här träningspasset:


Jäklar vilken dag :)
Jag tror jag såg dig komma cyklande här på gatan utanför min lägenhet när jag satt och åt. (Ca 14.30) Inte konstigt att du såg lite sliten ut då :)
2014-01-26


Jepp, var nog inte så högt tempo vid 14:30-tiden. Ska man köra mycket är det dock smartast att ta det lite lugnare för att skona knän m.m. Det finns en turfare i Kalmar som heter Gallant - säger det dig någonting?
2014-01-27


Nej, det känner jag inte till ;) Hehe, jo, det är allt jag som är den användaren. Har du funderat på det? Det kom ett mail på jobbet strax före jul. Det var angående en tävling för alla anställda inom Kalmar kommun, för att få oss att röra på oss mer och det gick ju då ut på att skapa en turfanvändare och ta ett visst antal poäng. Jag tänkte att jag rör ju aldrig på mig så det kunde väl vara något ;) Nej, men de skulle lotta ut lite cykelprylar till de som deltog, så jag tänkte att jag kan väl testa då. Jag passar framförallt på till/från jobbet och till/från gymmet.
2014-01-27


Ahh, trevligt! Misstänkte att det kunde vara du själv, men då jag inte vet vad gallant är för något (?) var det svårt att avgöra. Kan ju vara ett flertal som har med "det" att göra tänkte jag.
2014-01-27


Gallant är ett nickname jag har använt mig av i huvudsak på internet. Det var väl när internet blev mer och mer populärt (Usch vad gammal man känner sig när man skriver så) i mitten och slutet av 90-talet. Jag ville ha något mer unikt än vad alla andra som typ använde sitt förnamn och en siffra. Just Gallant tog jag då från en travhäst (har länge varit travintresserad och spelar lite då och då, mer regelbundet förr) och sedan har jag fortsatt att försöka använda mig av det när det har varit ledigt.

Jag vet inte hur länge jag kommer fortsätta med "turfandet", men det ger ju åtminstone lite vardagsmotion. Just vardagsmotion är jag väldigt dålig på annars. Tränar jag så tränar jag, men annars rör jag mig ytterst lite. Jag svårt att hitta motivation till röra på mig eller träna om jag inte förflyttar mig en bestämd sträcka och tar tid eller använder mig av något annat mätbart. Hursomhelst borde det väl inte vara fel med lite vardagsmotion, så länge det inte påverkar min träning negativt.

Jag såg klippet från vintercupen igår. Det i kombination med din text och resultatlistan verkar det har varit en rejäl kamp mellan er tre i täten. Jag ångrar mig nästan lite att jag inte var med, men jag tyckte sträckan var lite för kort för att riktigt intressera mig. Jag lär väl dyka upp i någon av de kvarvarande tävlingarna i alla fall.
2014-01-27Skicka en kommentar på träningspasset: