Marie-Louise Karlander

Triathlon - 2014-07-13 (söndag) 02:49:12

 Västerås Triathlon ( SM Olympisk) (2014)

 Visa tävlingens diskussion
 Visa fler tävlingsberättelser och resultat för det här loppet/tävlingen

Västerås Triathlon ( SM Olympisk)Dags för racereport. Tiderna Sim 35:34, T1,1:39, Cykel 1:13:50, T2 0:52, Löpning 57:19. Placering 3.

Simningen gick inte så snabbt som jag hoppats på men det kändes bra i stort sett hela simdelen. Svårt skylla på något. Det var mycket vågor i början, alla blev nog överraskade. De ljög tror jag om graderna i vattnet dryga 21 var det inte, snarare 23. Det borde varit utan våtdräkt. Blev en ångbastu i dräkten mot slutet av simningen. Jag försökte ta igen på "gungorna det jag förlorade på karusellerna" och avslutade simningen bra i stilla vatten i ån. Det var i alla fall jätte-kul simning.

Lite lång brottning med våtdräkten vid T1 men försökte växla fokuserat. Ett infall- jag tog en inhalering Bricanyl vort det behövdes eller int.

Cykeln, banan passade mej mycket bara blåsa på, inte så trångt om det kom snabba masterkillar, fast jag tog placeringar på cykeln, både bland herrar och damer. Svårt veta vilken klass de cyklar i men i alla fall. På tal om blåsa, så blåste det rejält, låg i 39-42 i medvind halva sträckan , 28-29 i motvind halva sträckan, men upplevde inte att jag tappade mot konkurrenter i motvinden, snarare tvärtom.

T2 inte mycket att orda om, lite mkt skräp stuva om, gelkladd, tog mina liquider i handen och sprang iväg. Kom ur cykelskorna i sista stund före sträcket. Det var bra, många halkade med cykelskorna på kullerstenarna vid avstigning.

Löpningen, var jag lite tveksam om hur den skulle funka med vader etc. Som vanligt kändes det som någon stulit gårdagens pigga löpben i från mig, men jag kom igång snabbare. Banan var inte bara flack, lite kurvig och småbackig, tillräckligt för att kännas efter 4 mil cykel, men jag tog inga gångsteg, fokuserade på blicken på krönet och försökte använda mej av teknik för att hitta löpningen igen, sträck på dej, ner med axlar, skjut fram höften och det gick. Riktigt nöjd med mitt sista varv, skulle ha sprungit så redan på andra men man tror alltid att man måste spara krafter. Tror jag sprang negativt. Nöjd i mål.

Tack Västerås.

Sträcka:
51,5 km
Hastighet:
18,26 km/h
Tempo:
03:17 min/km

Kommentarer på det här träningspasset:


Grattis, hoppas du är nöjd med tävling. kul att du kunde hålla undan fyran och femman ;)
2014-07-14


Tack det var jättekul tävla, simtiden blev inte så bra men det var stökig simning i början, mkt vågor. Nu var det mer på rikitigt. Ja, är nöjd.
2014-07-14


Grattis!
2014-07-14


Tack Sonny roligt vara nöjd för omväxling. Nu är det bara ladda om för nästa söndag i Umeå
2014-07-14



Skicka en kommentar på träningspasset: