Markus Andersson

Löpning - 2013-08-28 (onsdag) 00:49:30

Premiär för Acticmilen i Nybro. Mkt jobb tidigare under dagen plus förberedelser som arrangör i svettigt solsken, kändes dock ändå ok inför start. Prövade Hyperspeed 5 som gett bra prestanda för mig på asfalt men som jag förstörde tån med i våras, tror dock det berodde mest på att medvetet sprang så tån belastades i strävan efter ett rakt & likartat löpsteg höger/vänster ben, snarare än att vara försiktig med tån. Visade sig gå bra idag.

Utan att starta i någon raketfart får jag ändå direkt en lucka till övriga, skojigt, Bäcklund & Dernegård som bör slå mig var dock ifatt mot slutet av 1a km (3:25), plus en okänd klubblös (Mikael Carlen) som jag därmed räknar med att slå. Vi håller sällskap ända fram till passering halvvägs på torget (17:50), då jag fortsatt låg i täten till 2km (7:03), tappade några meter då och då i motlut, men var framme och drog igen strax innan 4km (14:22). Lagom 35:XX-fart för mig, trevligt att det räcker för att hänga med i täten.

Efter 4km ökar dock Bäcklund och ihop med öppna soliga gator, värme och ev. vätskebrist från funktionärsarbetet i solen tidigare blir det nu jobbigt för mig. Missar tyvärr att hälla vatten över mig på torget som jag sett fram emot då Henric steget före tog (men tappade) den mugg jag siktat på.

De två drar nu ifrån medan den klubblöse ligger kvar i min rygg. Testar något ryck då och då utan att han släpper. Siktar då in mig på hårdkörning kring 8km där en hel km sluttar svagt utför vilket passar mitt löpsteg. Får även vatten över mig vid 7,5km men nu har det varit mer skuggigt ett tag och tiderna har fortsatt indikerat chans på 35:XX, ökning på slutet inräknad. Till min besvikelse ligger han kvar trots klart ökad fart, och bibehållen sådan länge. Misströstar men fullföljer hela km inkl. det sista mer branta ner under bilvägen. Ändå är han kvar. Skit.

Sänker nu, men han går inte om. En riktig ryggsäck alltså! Hur bra är han på att spurta måntro? Jag är bra på längre, dålig på korta. Med 200m kvar lutar det tyvärr uppför, ca: 500 till 400m kvar är det dock nerför, där planerar jag att starta slutspurten. Håller skaplig fart fram dit - tiden vid 9km kräver också sub 3:30 på sista för 35:XX - och ökar där tempot ordentligt och efter en bit släpper han äntligen. Trycker på hårt hela vägen in i mål och har där 5s lucka och tiden 35:53. Nöjd! :-)

Sträcka:
13 km
Hastighet:
15,76 km/h
Tempo:
03:48 min/km
Intensitet:
18

Kommentarer på det här träningspasset:


Imponerande att du håller samma klass som tidigare, trots att du tränar relativt lite löpning nu! Grattis till 3:e platsen :)
2013-08-29


Tack.
2013-08-29Skicka en kommentar på träningspasset: