Per Månsson

Löpning - Terräng - 2012-09-01 (lördag) 00:35:27

 Salomon Trail Tour Göteborg Kåsjön (2012)

 Visa tävlingens diskussion
 Visa fler tävlingsberättelser och resultat för det här loppet/tävlingen

Salomon Trail Tour Göteborg Kåsjön. Andra trail tävlingen för mig i årets tour.
Tävling som träning, test av v ben. Vacker skön lördag förmiddag. Ovanligt underlag. Visste inte vad som väntade, spännande. Ändrade anmälan från 11 till 6km. Vilken tur. Beskrivningen av långa banan krävde sin specielträning.
På med Inov8 skorna för test. De verkar tunna (sten känns igenom) Mycket löpkänsla.
Start och iväg drar ungdomsklasserna med oss gamlingar hängande på. Det gick undan för mig i inledningen (asfalt och grusväg) tror jag låg tvåa av oss motionärer. Men sedan började själva loppet. Trailen. Ut i skogen, absolut obanat, tuvor, sly, ris och grenor om varannat. Hmm, hur ska detta gå?
Noll träning på detta. Underlaget innebar höga knälyft och aj aj aj, de va inte bra för v knä som protesterade till hjärnan. Plötsligt omöjligt för mig att springa, knät smärtade i varje försök till böjning. Ok, gå då. En efter en kom alla löparna springande förbi. Och ute vid mossen kom även Anna D. Väntat!
Sedan dansade hon över tuvor och ris. Jag fick stilla mig till det åter blev lite löpvänligt för mig. Väl ute på skogstig och spåret igen (de sista 1500m) kunde jag spurta för orken fanns. Kul att dra på. Hann inte ikap Anna D, skillde 4sek till sist.
12:a av 38 tror jag. 7 min efter segraren. Helt ok, tror ett tag jag låg sist av alla.
Helt klart de lopp där jag skiftat mest i placering.
Kul annorlunda upplevelse. Hade klart blivit mer glädje om smärtan inte kommit i knä. Men vad gör de. Vackert ute i naturen, skön runda, go fika i gräset medan järngänget på 11km kom i mål.
Kul att göra annorlunda "tävlingar" där all jämförelse inte finns.

Sträcka:
6 km
Hastighet:
10,16 km/h
Tempo:
05:54 min/km


Kommentarer på det här träningspasset:


Skönt att du är lite positiv trots allt, knäsmärtan var ett sträck i räkningen. Hade det inte varit för den hade jag INTE kommit ikapp, lovar. Du drog i väg som en blixt, imponerande!
2012-09-03


Joho då, i riktigt terräng slår du mig med hästlängder! :-)
2012-09-03


Vad kul att du har lagt in bilderna! Man kan verkligen se hur tufft det är i mossen!
2012-09-05


...och jag ute på PROMENAD i skogen :-)
2012-09-05Skicka en kommentar på träningspasset: