Markus Andersson

Löpning - 2012-08-26 (söndag) 44 min

 Blomsterloppet (2012)

 Visa tävlingens diskussion
 Visa fler tävlingsberättelser och resultat för det här loppet/tävlingen

Blomsterloppet 5,7km @ 19:35, 3:26/km. Höll ungefär sällskap med de tre snabbaste på långa banan (2 varv), annars större avstånd bakåt. Henrik släppte efter ca: 2km och jag själv i några motlut strax efter 3km, dock aldrig någon större lucka och senare kom jag ifatt & förbi Sonny igen och på slutet även nästan ikapp Anton. Jag vek då in i målfållan och knep segern på korta banan, medan de hade ett till varv att njuta av.

Sträcka:
11 km
Hastighet:
15 km/h
Tempo:
04:00 min/km
Intensitet:
17

Kommentarer på det här träningspasset:


Grattis!b Bra fart där.
2012-08-27


Tack, tack. Snarare 3:30-fart att döma av km-markeringarna, sista "700m" var snarare 600m. Men km-markeringarna kan ju ha stått fel och att det är totalen som stämmer. Nåja. Skaplig fart i alla fall och alltid kul med seger. Imorgon blir det ett tydligare fartbesked, hoppas på ännu en 35:XX-notering.
2012-08-27


Du är ju lika bra nu som då du hårdsatsade och alltid låg på/över gränsen vad kroppen klarade av. Kan man dra slutsatsen att alternativträning inte bara skonar utan även berikar?
2012-08-27


Alternativträning? Ärligt talat har jag ju mest latat mig på alla de dagar jag numera inte längre springer. Korta transportcyklingar och promenader runt kvarteret lär vara nyttiga avbrott från det passiva sittandet framför datorn, men då mest ur hälso- och måendesynpunkt, någon träningseffekt räknar jag inte med att det ger.

Så min slutsats handlar snarare om att det är mycket viktigare att ha balans i träningen än vad jag tidigare insett, dvs tillräcklig vila mellan de nedbrytande passen eller de tuffa veckorna. Tidigare har jag väl trott att man blir bättre "ju mer man tränar", även om kroppen kanske inte just då orkar tillgodogöra sig träningen så man blir nedtränad och sämre, så kommer kroppen på sikt att komma ifatt och då kommer lyftet. Så verkar det inte riktigt ha varit.

Nuvarande upplägg är dock ingen ny melodi som jag tror lagom, utan nu är satsningen som sagt lagd åt sidan. Nu är det ju ganska glest mellan tuffare löppass och några omfattande veckor körs ju inte alls
2012-08-27


Visst skulle jag behöva öka ordentligt om jag återupptog satsningen. Fast på något sätt bibehålla "tillräcklig vila" på något sätt. Jag är dock fortsatt less på skador & krämpor och därmed ganska nöjd som läget är nu och alltså inte så sugen på att försöka. Varje månad som går utan problem ökar dock lite sakta intresset kan jag säga.
2012-08-27


Ja, särskilt som du levererar så gott som lika bra som förut. Så varför ens satsa? Bara använda alla dina nyfunna kunskaper och lägga dig på rätt sida med goda marginaler.
2012-08-27


Nåja, såå tillfreds med att vara motionär på fortsatt samma nivå som de senaste fem åren är jag inte riktigt. Hade varit skoj att fortsätta bli bättre. Riktigt nöjd blir man kanske aldrig. Bättre resultat alltså lockar ständigt, men just nu känns det ganska skönt att inte ha några särskilda förväntningar eller målsättningar, och därmed slippa ständig press och känslan av att misslyckas. Att slippa skador & krämpor så man "kan springa" är också förbannat trevligt, som jag tidigare påtalat.
2012-08-27


Imorgon blir det väl en 34:XX för dig :)
2012-08-27


Det tror jag icke... :-) Tobias SMS:ade föresten nyss och vi har nu bestämt samåkning från Djurängsskolan kl. 16.30.
2012-08-27


Hehe, vi får väl se. Okej, vi ses imorgon då. Du svarade visst här samtidigt som jag skickade meddelande till dig. :)
2012-08-27Skicka en kommentar på träningspasset: