Daniel Osterman

Jogging - 2012-08-18 (lördag) 00:53:34

 Midnattsloppet Stockholm (2012)

 Visa tävlingens diskussion
 Visa fler tävlingsberättelser och resultat för det här loppet/tävlingen

Midnattsloppet Stockholm. Hade hört så mycket positivt om loppet och om de "branta backarna" att jag i augusti förra året fick för mig att jag skulle springa. Nu har ju inte det här året varit nån direkt höjdare träningsmässigt så "att springa" fick bli "att ta mig i mål".

Av de försök till att springa jag gjort i år (6-7st?) har inget varit på asfalt och inget över 6 km. Och de har alla varit otroligt smärtsamma så min oro för hur detta skulle bli var inte allt för skoj.

Hur som helst så startade jag långt bak i grupp 3C (springa på ca 50 min) och jag höll gruppens tempo. Tyckte det gick lite långsamt efter starten men tänkte att det är väl så och ökas senare. I utörsbackarna hade jag lite svårt att hålla "rullen" på de framför och uppför var jag tvungen att ta mig förbi massvis med folk för att inte stanna av helt.

Den beryktade kyrkbacken var väl kvällens höjdpunkt. Kunde med lätta steg springa lite slalom uppför där. I övrigt hade jag nog allt annat än lätta steg. Backen efter 8,5 km var helt ok den också, mycket publik som var lite kul.

Vid 8 km tröttnade jag på tempot och ökade lite (ännu mer slalom..). Efter 9 ännu mer och det blev nån sorts långspurt (dvs jag sprang faktiskt) på slutet.

HELT CHOCKAD över att det inte gjorde speciellt ont i benen, knäna osv. Kan inte alls förstå....

Viktigast av allt är ändå: Jag slog pappa! =)

Sträcka:
10,3 km
Hastighet:
11,54 km/h
Tempo:
05:12 min/km
Maxpuls:
189 slag/min
Snittpuls:
172 slag/min
Kaloriförbrukning:
764 kcal
Intensitet:
15

X-Axel:   Tid   Sträcka     
Utjämning:      Av  

Intervaller och varvtider

Tid Sträcka Tempo Hastighet Kommentar
00:53:34 10,13 km 05:17 min/km 11,35 km/h  

Skicka en kommentar på träningspasset: