Markus Andersson

Löpning - 2012-07-28 (lördag) 02:26:10

 Ölands Marathon med ÖM & VÖM (2012)

 Visa tävlingens diskussion
 Visa fler tävlingsberättelser och resultat för det här loppet/tävlingen

Ölands Marathon. Varmt och lite kvavt, en del moln på första varvet (av tre), men sen lös även solen. Detta var i alla fall det främsta skälet till att detta inte var någon bra dag för mig att springa 42km. Kanske påverkade något mer. Bröt efter 33,4km.

Första km gick visserligen lätt på 3:55 och femman passerads på 20:23, 4:05/km. Tempot känns lätt, men värmen börjar bli jobbig. Hade sällskap av SJ (och en till) strax bakom ner till Kalmarsund, sen kom de ifatt och gick även om. SJ fick en lucka men vi kom ifatt några km senare. 10km på 41:16 med andra femman på 20:53, 4:11/km.

Lite senare tycker jag värmen blir för jobbig, tyvärr går den ju inte att göra något åt, det enda jag kan göra är att sänka tempot, så de gör jag och släpper sällskapet. Tankar på att bryta börjar dyka upp, perset är bara att glömma och det kommer bli jobbigt. Känns dock för mesigt och onödigt att inte åtminstone ta det andra varvet, så jag fortsätter ut på det. Tredje femman på 22:03, 4:25/km och fjärde på 22:04, också 4:25/km. Lite överraskad att jag inte tappar mer fart, det känns sämre och det redan innan man kommit halvvägs. Har ju flera +30km-pass som kännts bättre, då iofs lite lägre tempo, men även en 26km:are i 4:13/km har avverkats. Nej, detta var som sagt ingen bra dag för löpning.

Halvan passeras på 1:30:06, 4:16/km och andra varvningen närmar sig. Även femman fram till 25km går i 4:25-fart (22:06) och därmed känns det fortsatt lite dumt att bryta, jag håller ju för fasen fortfarnande någorlunda tempo i alla fall och bör ta mig under 3:10 med några minuters marginal om jag släpar mig runt. Min näst bästa och tredje bästa marathon-tid är 3:06 & 3:09, nog bör man pallra sig i mål om man ligger på den nivån?

Fortsätter därför förbi andra varvningen med sikte på i alla fall 30km-markeringen någon dryg km senare där jag kan bryta och promenera tillbaka om jag tappat fart. 22:59, 4:36/km går denna femma på, och just vid skylten står ett gäng och hejar på för fullt, så jag fortsätter. Nu är det dock inget roligt längre. Tappar ytterligare lite fart, benen är stumma, tårna värker med diverse blåsor och nu börjar jag även bli trött o kropp & huvud. Jag vill helt enkelt inte springa en dryg mil till!

Bryter vid vätskekontrollen vid ca: 33,4km och efter att ha hivat i mig kanske sex muggar med sportdryck, vatten och cocacola blir jag uppplockad av mormor & morfar som hejjat på nere vid kusten men nu är påväg tillbaka till Löttorp. Skönt att slippa plåga sig 8,5km till, men naturligtvis också lite tråkigt och snopet att inte fullfölja och få ett resultat.

Sträcka:
33,4 km
Hastighet:
13,71 km/h
Tempo:
04:23 min/km
Intensitet:
16

Kommentarer på det här träningspasset:


Trist, verkligen snopet....hoppas du får till det en annan gång ;)
2012-07-28


Åtminstone en seger för Högby IF idag
https://sites.google.com/site/hermanovarvet/resultat/2012
2012-07-28


SJ - värdig Ölandsmästare 2012 - och jag upplevde precis samma sak: Kolisar hjälpte inte ett smack mot dagens trötthet som kom redan under varv två. Detta debackel för MA & AL med avbrutet lopp berodde inte ett smack på fusk med LP lr nåt sånt utan enbart på värmen.

Sven låg på lusiga 4:45 sista varvet. Starkt idag men lusigt jämfört med hans normala nivå med 'vanligt' väder.
2012-07-28


Jag hoppas också på bättre lycka någon annan gång. Tyvärr minskade mitt intresse för att ge sig på den redan i sig mkt krävande maran när förhållanden dessutom är ogynnsamma. Risk för liknande i Sthlm, även om en genomsnittlig Sthlms-mara löps i bättre förhållanden än igår. Växjö borde gå bättre så den ska jag försöka mig på i höst ändå.

Tack för tipset Stefan.

Instämmer med ALs inlägg, jag kan definitivt bättre än så här, och starkt av SJ att fullfölja, men synd att inte heller han fick visa vad han egentligen går för. Hoppas hälen inte tog för mycket stryk.
2012-07-29


Det var inte bra väder för löpning för oss värmekänsliga. Det måste varit dig jag skymtade vid näst sista vätskekontrollen. Eftersom du klev av där förklarade det varför ingen närmade sig trots dåligt tempo.
2012-07-29Skicka en kommentar på träningspasset: