Daniel Bjurhamn

Triathlon - 2013-08-17 (lördag) 0 min

 Ironman Kalmar Sweden (2013)

 Visa tävlingens diskussion
 Visa fler tävlingsberättelser och resultat för det här loppet/tävlingen

Ironman Kalmar 2013, 11:02:45
3,8 km simning, 18 mil cykling och 4,2 mil löpning.

En väldigt kort Race Report.

Efter två år av träningen och medvetna val av tävlingar under de två åren så stod man där i vattnet bland 2000 andra personer... Ganska mycket panik, slag, klättra på ryggen och vågor men jag överlevde och simmade på 1:28:43. Målet var 1:30:00 men med en förhoppning om 1:25:00

Väl uppe ur vattnet kändes det skönt. Min sämsta gren var avklarad. Cyklingen skulle gå på 5:20 var tanken men då fick det inte blåsa som det gjorde idag. Motvinden var tung men medvinden underbar. Det räckte ändå inte till att hålla de 33,7 km/h som krävdes utan sluttiden blev 5:30:57. Det var här jag förlorade sub11, men jag tröstar mig med att de flesta amatörer cyklade 20-30 min långsammare än vad de borde kunna prestera.

Växlade till löpningen med vetskapen om det kanske ändå fanns en chans till sub11 med en riktigt bra löpning. Öppnade friskt (det blir lätt så) i @4:30 fart och första fyra km låg sammanlagt under @5:00 Blev så klart för hårt och samtidigt funderade jag på hur mina lår skulle klara ett marathon. De var tunga efter cyklingen. I mitten av loppet hjälptes Andreas Capilla och jag åt att hålla tempot och motivationen uppe, det var räddningen just då. Sista milen fick jag nya krafter och sprang nog ett snitt under @5:30 om man räknar bort promenaderna vid vätskestationerna. Sprang totalt maran på 3:55:09, vilket var precis enligt planen.

Jag är med tanke på rådande vindförhållanden, ändå väldigt nöjd med min dag. Kroppen svarade fint, inga magproblem, kramp eller annat som kan ta ner prestationen.

Att få höra speakern och publik ropa "You are an Ironman" är en häftig upplevels. Stort tack till IronFamily för all support! Ann-Louise, Caroline och Gabriella. Utan er hade det inte gått och framförallt inte varit lika roligt! Tack också till Alle Weckfors som coachat och lagt upp träningen. Till nästa år skruvar vi upp målsättningen, men det blir en annan historia...

Intensitet:
20
Skicka en kommentar på träningspasset: