Daniel Osterman

Cykling - Landsväg - 2012-06-16 (lördag) 09:55:00

 Vätternrundan (2012)

 Visa tävlingens diskussion
 Visa fler tävlingsberättelser och resultat för det här loppet/tävlingen

Vätternrundan. Klädde mig för 10 grader och regn efter att ha väckts av de andra i huset som startat 04:20 brutit och kom tillbaka vid 8-tiden..

Väl ute i startfållan steg temperaturen och regnet avtog helt. Överklädd? Jag skulle ta det lugnt så kanske inte gjorde nått..

Råkade dock glida med Gingsjö och de andra snabba i början vilket inte var tanken. Åkte med några minuter och insåg att det skulle bli jobbigt... Släppte och körde solo vilket var ännu mer jobbigt. Slog av mer på takten och körde en stund med annan från Ride of Hope som släppt (samma situation). Sedan upplockad av VCK + Ride of Hope... Gjorde nån soloutflykt i motvinden pga rastlöshet bara för att åter igen bli påmind om att jag inte tränat.

Efter ca 50 km såg jag Karin stå vid sidan av vägen tillsammans med ett par till från SUBXX varav en låg skadad i diket... Läget var under kontroll och ambulans beställd.

Vid det här läget kände jag starkt för att bryta, koppen var inte alls sugen på att cykla och jag hade lyckats klä mig alldeles för varmt (!) med massvis av liniment som brände fint.

Karin var sugen på att fortsätta så jag tog henne och två till på rulle (varav ena, Åsa E, tog det kloka beslutet att vända tillbaka efter någon minut).

Låg på tröskel i motvinden och tyckte att det var allmänt hemskt att cykla. Sjukt jobbigt...

Blev efter ett tag ikappkörda av Alnö Race Team (SUB9). De höll ett bra tempo men var obehagligt ryckiga. Vi åkte med dem förbi Gränna och genom Jönköping. I backarna där efter fick Karin det jobbigt (ätit/druckit dåligt sista tiden) så vi släppte och tog beslutet att det fick bli en fikarunda. Solen sken ju!

Stannade till vid SUBXX:s depå efter 11 mil och plockade upp lite vätska men de hade slut på det mesta.

Rullade vidare i medvinden och tog ett riktigt depåstopp i Fagerhult (?) med bulle, saft och vattenpåfyllning =)

Funderade åter igen på att bryta då det nu var nästan folktomt på vägarna.

Fortsatte till nästa depå... Stannade vid Hjo där de höll på att stänga men fick tag på bullar och satte oss vid vattnet och njöt av att fika.

Fortsatte och insåg att det kanske var kört att få nått mer fika..

Medvind och sol var trevligt men min kropp gjorde rejält ont. Vanligt tecken på att man inte tränat tillräckligt.

Sedan kom regnet. Hann inte ens få på mig västen innan det öppnat upp för en riktigt rejäl åskskur. Galet mycket vatten och den höll i länge. Svårt med sikten och höll tummarna för att bilar som kom bakifrån skulle kunna upptäcka oss. Diskussionerna om att bryta kom fram igen, men hur?

När regnet avtog kom solen fram igen. Blev inte direkt varmt men det funkade.

Efter ca 220 km kom SUBXX depå nr 2. Där stannade vi och åt lite banan. Blev lite långt stopp och riktigt kallt att börja cykla igen.

Efter att ha cyklat så här långt och jag inte fått ont i knät (trots äckligt ont i hela kroppen) tyckte jag det vore dumt att inte ta sig i mål. Oavsett vad tiden skulle bli.

Vi hade tur med vinden som nästan dött ut helt och slapp någon egentlig motvind sista biten.

Under långa sträckor stal smärtan i kroppen nästan allt fokus och jag var riktigt arg på mig själv som lyckats bli skadad och inte kunnat träna, för annars hade det ju varit mycket mer behagligt. Men med Karin som sällskap och motivator var det aldrig fråga om att bryta pga det.

Någonstans innan Hammarsundet började vi plocka upp lite gubbar också, de var mycket tacksamma för det stabila dragjobb jag gjorde. (i typ 30-34 km/h =/ ).
Pga att jag var för varmt klädd i början förbrukade jag mer vätska än jag tillförde och kramkänningarna blev mer och mer påträngande. I de lite "större" backarna på slutet var det ner på lätta växlar för att klara benen.

När det plattade ut eller gick utför kunde jag fortfarande trycka på lagom mycket för att agera vettig draghjälp åt Karin. (och gubbarna..)

Sista lilla slingervägen var i år mycket behaglig, inte helt öde men näst in till, så det var riktigt kul med alla kurvor.

Försökte gasa på lite för att få in Karin under 10 timmar (alltid snyggare med ex 9:58 än 10:02) men det ville sig inte. (För dåligt fika i depåerna, hur mycket hjälper en torr bulle?). Det blev drygt 30 min fika =)

I mål var jag oerhört glad att jag tagit mig i mål. Det gjorde ont att bara stå upp. Glad att få hjälpa Karin igen (även om det kom på bekostnad av ordentligt med fysisk smärta!) Tack! ;-)

Sträcka:
295 km
Hastighet:
29,75 km/h
Tempo:
02:01 min/km
Maxpuls:
186 slag/min
Snittpuls:
143 slag/min
Intensitet:
15
Medelkadens:
83
Skicka en kommentar på träningspasset: