Markus Andersson

Löpning - 2012-06-03 (söndag) 19 min

DM 3000m hinder, Jönköping. Bara jag och Gustav Milesson på startlinjen, han han drar iväg direkt och har redan en ganska stor lucka när mitt första varv gått på ändå ganska snabba 79s för att inte framstå som allt för sölig i jämförelse. Tyvärr kom jag lite fel till flera hinder i början och får trippa lite med tappad fart som följd. Lugnar sen ner mig då 84s-fart, 3:30/km = 10:30 som är mer lagom för mig. Första tusen på 3:25 och andra på 3:35. Smäller i vattengravshindret med tån på näst sista varvet men undviker totalt magplask med en stödjande hand i marken, blir positivt överraskad att jag kan springa vidare utan problem med tanke på de besvär jag haft och har med känsliga stortår, tar mig i mål på 10:36,75 med sista km då på 3:36. Helt okej tid. Gustav imponerade med 9:43.

Lite nerjogg barfota på gräset men sen i varma duschen kommer plötsligt smärtan, värt att notera kan då vara att det var ganska kallt, blåsigt och säkert inte ens 10°C i vattengraven där fötterna badat så jag och särskilt fötterna var nedkylda under och efter loppet. Senare har även svullnad kommit, men det verkar inte vara stora leden som tagit stryk som jag brukar ha besvär av utan den mindre leden längre ut på tån. Känns bättre idag men lär dröja minst några dagar innan jag kan springa igen.

Sträcka:
5 km
Hastighet:
15,79 km/h
Tempo:
03:48 min/km
Intensitet:
17
Kommentarer på det här träningspasset:


Otur med tån. Hoppas det går över raskt.
2012-06-05


Nu ytterligare en dag senare verkar det inte vara särskilt allvarligt, svullnaden har gått ner och lite blå-gula nyanser kvarstår. Tån verkar inte alls vara särskilt ömtålig, ingen smärta som stör ens vid belastning. Summerat blev jag nog onödigt orolig baserat på tidigare tå-besvär. Nu siktar jag mot ett långpass i eftermiddag.
2012-06-05Skicka en kommentar på träningspasset: