Markus Andersson

Löpning - 2012-05-23 (onsdag) 22 min

Herrgårdsstafetten, Oskarshamn. Fem korta sträckor, 1.335m - 720m - 620m - 885m - 825m som Högby IF brukar vinna på tider i närheten av Kalmar SK:s banrekord på 12:19,5 från 2003. Nu verkar Team Tete bli främsta hotet, jag tilldelades sistasträckan och möter Marcus Petersson på denna, då han är lite snabbare än mig på 800m hoppas (och tror) jag Jonas, Simon, Linus och Sonny ger mig lite försprång. För att ha god chans att slå banrekordet lär jag behöva ca: 2:20 på mig och alltså en växlingstid under 10:00.

Får pinnen vid 10:03-10:04 med några sekunders lucka, dvs god chans på seger men knappast given, samt fortfarande liten chans på banrekordet. Ganska kurvig & backig asfaltssträcka, svårt att veta exakt vilken tid som är rimlig. Jag drar på ordentligt för att Marcus P. inte ska få positiv feedback att han tar in för mycket & för lätt, samt då jag hellre håller bra avstånd och stumnar på slutet än att han skulle komma ifatt och jag "har krafter kvar", någon bra kortspurtare är jag ändå inte. Dock såklart inte stumna för mycket eller för tidigt utan i god MA-vana disponera loppet bra.

När vi närmar oss slutet hör jag honom flåsa strax bakom, dvs att han har tagit in en del, men inte så långt kvar nu och han lär väl fått anstränga sig för att ta in så det finns fortfarande goda chanser att hålla undan. I sista uppförsbacken 100m från mål blir jag dock lite rädd när Fogel vrålar till MP att "Du kan ta honom!" med syfte på mig, benen är nu så fulla med mjölksyra att det går tungt & segt trots att jag tar i max, skulle MP komma förbi mig nu skulle jag inte ha något alls att svara med. På backkrönet säger dock Calle "att det är lugnt", lite konstigt motsägelsefulla budskap alltså, men nu tror jag på Calles (kollade aldrig bakåt), men fortsatte ändå ge max med tanke på banrekordet.

Stor klocka finns på målportalen som tickar på med några sekunder kvar, jag skyndar mig genom det djupa & lösa gruset och knöliga gräset, och tror att jag klarar det precis. Jäkligt skön känsla att jag lyckades hålla undan för MP & Tete-gänget och ta segern, däremot surt med de tidsmässiga marginalerna visar det sig, 12:19.71 blev tiden, bara några fjuttiga tiondelar till banrekordet. Min sträcktid blir ca: 2:16 motsvarande 2:11 på 800m eller 2:44/km. Lite orealistiskt bra tror jag nog med tanke på backarna, kanske var det lite mer nerför än uppför.

Sträcka:
5 km
Hastighet:
13,64 km/h
Tempo:
04:24 min/km
Intensitet:
18


Kommentarer på det här träningspasset:


Fighting face, bra jobbat!
2012-05-24


Fotot är taget i sista uppförsbacken och Marcus P. bör vara precis utanför bild.
2012-05-24


Ja bra insats.
2012-05-24Skicka en kommentar på träningspasset: