Markus Andersson

Löpning - 2012-05-08 (tisdag) 49 min

 VM-milen (2012)

 Visa tävlingens diskussion
 Visa fler tävlingsberättelser och resultat för det här loppet/tävlingen

VM-milen, Karlskrona. Ambition: 35:XX. Plan: Öppna lugnt och sen jämn fart. Status: Nästan återhämtad från Kyrkstafetten, inte full studs i vaderna men annars skapligt fräscha ben. Utfall: Lite långsamt första-varv när inte ens de med 34-ambitioner sätter fart, sen ökas det dock och ett flertal drar iväg, jag hamnar i rygg på veteranen Letterkrantz som brukar köra jämn fart och tempot är perfekt. Redan efter dryga km börjar han dock sacka lite, men jag väntar ett tag med att gå om enligt öppna-lungt-planen trots att det känns lite onödigt lätt för mig. Går om på 3e km och resten blir ett sololopp med sakta ökar fart, sub 36 under full kontroll, två plockade placeringar till 6a, samt hela tiden bra känsla, utom en eländig blåsa under ena stortån sista 3km samt lite tendens till håll. Km-tider: 3:34-38-37-35-35-33-30-32-31-30. Sluttid: 35:35,12. Betyg: Väl godkänt! :-)

Sträcka:
13 km
Hastighet:
15,92 km/h
Tempo:
03:46 min/km
Intensitet:
17

Kommentarer på det här träningspasset:


Tack ska du ha för att du kom. Du sprang taktiskt som väntat och fick till en bra tid trots brist på draghjälp.
2012-05-08


Arrangeras det ett 10.000m-lopp inom min närhet är det klart jag försöker komma med tanke på hur klent utbudet på denna distans är, så det är jag som ska tacka för er service att arrangera! :-) Lite synd att jag inte fick med mig fler, men startfältet blev ju skapligt ändå.

Draghjälp är inget viktigt för mig, jag springer mot klockan och lägger upp loppet utifrån min egen förmåga, andra löpare bryr jag mig inte så mycket om förrens när målet närmar sig och det gäller att "optimera placeringen".
2012-05-08


Snyggt Markus! Håller med Markus, bra jobbat att styra upp ett 10 000m lopp.
2012-05-09


Snyggt och proffsigt genomfört lopp (som vanligt då det gäller dig;-))
2012-05-09


Mycket bra gjort. Lika snabbt som när du tränade dubbelt så mycket.
2012-05-09


Tack. Ja det känns väldigt konstigt att efter nio månader med ingen eller medioker löpträning springa på 35,5min "precis som vanligt". Just nu är ju läget positivt, bara att tacka & ta emot, men jag blir påmind om hur kass utdelning jag fick för mitt tidigare slit. Underskattade kanske betydelsen av att vila.
2012-05-09


Vila & rediga LP. I ditt fall skulle jag säga att tävlingarna räcker och blir över som den enda kvalitetsträning du behöver. Häng med SJ & AL lite oftare så blir 34:XX snart ditt.

Som kontrast skulle jag själv behöva tävla mer och dra ner på LP.

Vi har en märklig förmåga att göra det vi helst vill och inte vad vi borde göra.
2012-05-09


Grattis Markus! Riktigt bra sprunget. Och ja, du underskattade betydelsen av att vila :-)
2012-05-09


Så mycket tävlar jag knappast, så visst behövs (vill jag ha) en del fartpass även vid sidan om tävlingarna. Den stora skillnaden mot tidigare känns annars inte som det handlar om tävlingar/kvalité eller långpass, utan snarare att jag mellan dessa tidigare fyllde mellanrumen med 10-15km distans och nästan aldrig hade några löpvilodagar. Detta i strävan att "få upp mängden". Nu har jag ganska gott om både löpvilodagar och distanspassen är ofta så korta att de mer handlar om aktiv återhämtning / håll-i-gång, snarare än "distans" i syfte att samla km. Effekten av detta är att jag ganska ofta känner mig pigg & fräsch och sällan trött & sliten. Tidigare gällde snarare motsatsen, så fort jag kände mig lite fräschare var det en signal att nu gick det att lägga in ett 15km-distanspass eller 10km-snabbdistans. Jag lät sällan, eller så gott som aldrig, kroppen vila ut "ordentligt". I princip bara inför "viktiga" tävlingar, dvs några tillfällen per år.

Om jag trappar upp igen framöver ska jag f
2012-05-09


Om jag trappar upp igen framöver ska jag försöka lära mig av detta, självklart träna tufft i perioder, men se till att vila ut _ordentligt_ var tredje vecka eller så. Om man inte ska slarva på den punkten blir det svårt att kombinera det med strävan mot höga snittmängder.
2012-05-09


Mycket bra. Vila i perioder är nog inte fel men vill man nå sitt Max vill det till att man ligger i rätt hårt. Svår balansgång men hur som riktigt kul att du närmar dig välförtjänta 35 på milen!
2012-05-09


Håller med dig Marcus, vilan gör mycket mer än man tror! Strävan efter mängd, inga vilodagar (mesigt tyckte man), träna igen missad träning och kände man sig pigg la man in ett pass till. Helt förkastligt att hålla på så! Till och med jag som sprang mycket mindre än andra har insett att det skulle gått lika bra och antaligen bättre om jag hade haft detta tänket när jag var som bäst! Tyvärr har Anders Gärud förstört en hel generation löpare med sin formel 2x7x52x5 som många på den tiden tog till sig och är nu tränare och ledare som matar in det i dom nya generationerna, -Man måste springa två pass om dagen, minst tjugo mil i veckan. osv.
2012-05-10


Härligt Markus!
Du når snart 34 på milen ska du se, gäller nog bara att hitta sitt sätt att komma dit:)
2012-05-10


Ja, nu börjar jag ju få lite idéer på hur jag kanske skulle kunna bli bättre i alla fall... kanske värt ett försök att återuppta satsningen då. Verkade ju annars för besvärligt och mina ansträngningar resulterade i fler skador än framgångar.
2012-05-10


Nice. Då är vi två :)
2012-05-11Skicka en kommentar på träningspasset: