Markus Andersson

Löpning - 2012-05-01 (tisdag) 45 min

Yes, I´m back! :-D Inga försämringstecken i knäet från gårdagen så då ställde jag upp i dagens Ölandsmästerskap i terräng i alla fall, som annars känts tveksamt. Riktig långsam bana med delvis obanat genom högt blåbärsris och djup mossa, kuperat också. Dock desto mer för kort bana så tiderna blev ändå bättre än 4km lättsprunget.

Tomas fick en lucka direkt men Sonny & Ken ligger mer i min rygg än framför, trots mkt uppför inledningsvis. När det börjar slutta utför på andra halvan av 2km-varvet springer jag ganska lätt ifrån dem och vid varvningen känns 2:a-platsen säkrad. Håller ändå uppe farten skapligt för prestationens skull, varven på 6:40 & 6:46 och då totalt 13:26, vilket placerar mig närmare Tomas 13:03 än Ken & Sonnys 13:57 & 13:58. Nöjd! Efter min seger 2008 har det nu blivit fyra raka 2a-platser bakom Tomas.

Sträcka:
10 km
Hastighet:
13,33 km/h
Tempo:
04:30 min/km
Intensitet:
17

Kommentarer på det här träningspasset:


Starkt jobbat idag, härligt!

Vad säger du om Tjurruset på norra Öland 19 maj? ;) (Nähä, trodde väl inte det;)
2012-05-01


Jobbig terräng är nice och hinderbane-likt tänkbart (aldrig testat på löpartävling), däremot lockar det inte att bli blöt & smutsig, så nope, inget Tjurrus för min del.
2012-05-01


Anade det ;)
2012-05-01


Dessutom försöker jag bara delta i de 3.628 absolut nödvändiga loppen så att utöka tävlandet och därmed lämna ännu mindre plats till långpass är icke eftersträvansvärt. Har redan missat LP nu några veckor pga skadestrul och nu kommer denna & nästa vecka också gå pga dubbla tävlingar båda veckorna. Nästa långpass planeras till tors-lör 17-19 maj, vilket då blir första på över en månad. Intressant att du av alla föreslår att jag ska skippa det och trycka in ytterligare en tävling istället... :-p
2012-05-01


MA planerar in ett riktigt LP samtidigt som AL skippar två stycken på raken... Världen håller sannerliggen på att bli galen ;)
2012-05-01


Vad vore tävlingsnörden utan tävlingar?? Kul at du springer så bra igen. Får du med dig några klubbkompisar till VM-milen?
2012-05-02


De verkar tyvärr svårflörtade, flera av dem gnäller på att det skulle vara för nära inpå Gtbg-varvet, som om de gjorde någon form av elitsatsning mot detta motionsjippo, gör man inte det tycker jag väl man hinner återhämta sig skapligt på fyra dagar? Ska det vara en veckas mellanrum mellan loppen blir det omöjligt att klämma in någon VM-mil i programmet, så jag tycker själv er placering är OK. Ken Slättengren-95 har dock sagt sig vara intresserad och jag har i alla fall två till att fråga.
2012-05-02


Bra, det hade varit kul att få några till i spannet 344-36min. Jag vet att Jonaz A är intresserad men han ville ha en 32min löpare att hänga på så jag får väl snöra på mig löparskorna igen:-)
Sonny Karlsson, Fogel och Marcus P är också löpare som hade passat bra in i fältet.
2012-05-03


Sonny var en av de som var intresserad, men tyckte det gick för nära inpå Gtbg. Då bidrog dock att han haft besvär med halsen senaste tiden efter varje ansträngande pass, känns det bättre efter lördagens Kyrkstafett är det inte omöjligt har han sagt, men alltså inte så sannolikt. Pär Wanby tyckte också det gick för nära Varvet. Marcus P. har nyligen kommit igång igen och jag tror han är mer intresserad av att träna än att hoppa på ett 10.000m-lopp såhär direkt. Fogel är dock en som det återstår att fråga. Samt flera icke HIF-are, t.ex. Daniel Johansson. Ska göra det vid Kyrkstafetten nu på lördag.
2012-05-03


Såg att Högby som vanligt körde över alla andra lag i Kyrkstafetten. Fick du något napp eller får du köra själv?
2012-05-06


Äh, jag var tyvärr ganska fullt upptagen med resultathanteringen på Ölandsbladets redaktion något kvarter från tävlingsområdet och hann inte vara så social. Gjorde en snabb utryckning för att hämta min nummerlapp, när jag skulle springa min sträcka samt för att närvara vid prisutdelningen. Träffade såklart på några löpare vid dessa tillfällen men missade fråga om VM-milen. Klämmer iväg några e-post idag, men nu är man ju lite sent ute.
2012-05-06Skicka en kommentar på träningspasset: