Mikael Persson

Löpning - Terräng - 2011-09-17 (lördag) 01:10:50

 Linnéloppet (2011)

 Visa tävlingens diskussion
 Visa fler tävlingsberättelser och resultat för det här loppet/tävlingen

Årets 37:e tävling. Linnéloppet i Jumkil, Uppland, 14 km terräng. Första gången jag var med på detta lopp och kollade inbjudan att loppet skulle gå i Jumkil och det såg ju inte stort ut på kartan så det kunde ju inte vara så svårt att hitta... Väl i Jumkil står det bara Jumkil k:a 1 på en skylt så jag åker in där, åker förbi kyrkan och några hus och sen ingenting... Faan, jag som redan är lite sent ute. Vänder, nej ingenting. Ut på stora vägen igen och chansar på vänster. Kommer till en skylt som det står Linnéstigen P på. Hm, loppet skulle gå på en sån stig, chansar och åker ner där. Nix. Stoppar en bil och frågar. -Åk 1 km på stora vägen och ta vänster sa gubben. Okej, då är det ju lugnt tänker jag. Följer då skylten mot Idrottplats men kommer efter en stund åter ut på stora vägen! Men va i helvete! Börjar blir bråttom nu! 30 minuter till start. Frågar ännu en person, men han visste inget. Åker tillbaks och frågar några vid ett hus. -Åk mot Ullerängen. Okej nuså börjar jag närma mig och Bingo, där ligger Idrottsplatsen. Sätt ut skyltar så man hittar!! Dessutom visar man att man finns om man sätter ut en skylt vid en trafikerad väg. Varför försöker man vara så hemlig som möjligt? Mycket underligt.
Stressade på mig löparkläderna och hann rusa några gånger fram och tillbaks men jag behöver lång uppvärmning för att vara väl förberedd på ett sånt här lopp. Försökte ta det lugnt i början men pulsen gick upp på max direkt och alla utom en kvinna försvann i horisonten. Sprang om en kille efter 1 km och såg då och då ryggen på kvinnan. Kom nästan ifatt henne när hon försökte undvika några blöta partier. Det är ju ett terränglopp! Ut på grusvägen efter ca 3-4 km och jag ser en rygg till längre bort, skönt! Inte totalt avhängd i alla fall. Kvinnans skosnöre går upp och jag passerar henne. Hon rusar upp i ryggen på mig direkt men efter en stund hör jag inte henne längre. Ligger och pressar och pressar så mycket jag pallar med, det kändes inte behagligt. Närmar mig den andra ryggen och i skogen med 2 km kvar springer jag om. Lyckas öka avståndet. Åter några blöta partier som i början, skönt att klafa lite och kyla ner fötter och ben. Tungt mjukt grus på elljusspåret på slutet dock. Skönt att komma imål och få saft och en fin plakett i läder. Kul med något ovanligare än den vanliga runda metallmedaljen. Tiden blev ca 1.10.50. Ville komma under 1.10, hade 1.09 på Ottarsloppets 14 km förra året.
Sen stretch i behaglig höstsol och prisutdelning. Massor med utlottade priser och jag vann ett presentkort på en klippning i Uppsala! Man kan säga att man får mycket för de 50 kronor man betalar i startavgift! Trevlig stämning, fin bana, valuta för pengarna och bra arrangerat förutom vägvisningen då. Återkommer gärna!

Sträcka:
14 km
Hastighet:
11,86 km/h
Tempo:
05:04 min/km

Skicka en kommentar på träningspasset: