Mattias K (ej aktiv här längre)

Cykling - Randonné - 2011-05-07 (lördag) 10:16:28

Fredrikshofs Radonneurlopp - 30-milare från Tumba. Tider ovan avser rulltid och rullsnitt. Totala tiden (inkl. stopp och färjeväntan) var 12h och 14min.

Sammanfattningsvis: strålande väder, bra sällskap och några ups and downs. Självklart trött i kroppen och mör i benen efteråt - konstigt vore det väl annars.

Vi startade från Tumba kl 8. Jag mitt klantar**l hade glömt mobilen i bilen, så det första som händer är att klungan (runt 30 deltagare) svänger höger och jag svänger vänster för att åka till bilen.

Efter någon mil kommer jag dock i fatt klungan och ansluter mig till den. Klungan kör gemensamt till första kontrollen i Läggesta i en hyfsad fart. Efter en Snickers i Läggesta drar jag och 3 andra (Bengt, Torgeir och Daniel - se bild) i väg i lite snabbare tempo.

Motvinden var riktigt jobbig på vissa ställen och mellan mil 9 och 11 hängde jag verkligen på snöret. Fick dock god hjälp av min lilla grupp. En felnavigation runt Nyköping gav oss 1 mil extra körning och när vi väl kom till andra kontrollen i Stigtomta så hade den klunga som vi tidigare kört ifrån precis kommit till kontrollen.

Härifrån körde vi i gemensam klunga till nästa kontroll och matpaus i Oscarshäll vid Bråviken. Här inmundigades en köttbullemacka och en blåbärspaj. Klungan hade lite mer bråttom och drog iväg före oss. Vi valde dock att ta det lungt eftersom det skulle vara ganska kuperat fram till nästa kontroll, och då har man inte så stor nytta av en klunga. Dessutom räknade vi med att komma ifatt i vilket fall som helst.

Vägarna på nästa etapp var riktigt trevliga. Små, slingrande och kuperade stäckor med lite trafik. Sträckan längst Bråviken bjöd dessutom på riktigt fin utsikt. Efter ett par mil kom vi i kapp Fredde på fixie och ett par andra killar som haft problem med en punka. Dom hängde på oss och så var vi 7 pers som drog på ganska bra. Väl framma i nästa kontroll i Nyköping träffade vi dessutom på den klunga som dragit tidigare.

I Nyköping blev den en cheeseburgare och en milkshake. Precis när vi skulle dra upptäckte jag att det var punka på mitt backdäck. Förmodligen en pyspunka som hände under den sista milen innan Nyköping (tyckte att det rullade riktigt segt då). Fixade den på en klart godkänd tid medan hela gänget väntande.

Sträckan upp till sista kontrollen i Vagnhärad kändes som en riktigt transportsträcka. Klungan (runt 15 pers) höll ihop, även om det var vi (4+3) som gjorde så gott som allt dragjobb.

Vi lyckades tajma färjan vi Skanssundet ganska väl och behövde endast vänta i ca en kvart. Från Nyköping och till mål var mina ben starka och jag tog ganska många, långa och snabba förningar i medvinden (som äntligen kommit).

Efter Skanssunden var det bara 2 mil kvar och det blev riktig High Chaparall-körning med ryck, skyltspurter och snabb körning. Riktigt kul! Här drog vi helt ifrån resten av klungan och vi var 7 glada, men slutkörda grabbar som rullade in på Statoil i Tumba.

Riktigt trevlig dag! Tack för en god tur grabbar!

Förmodligen kan inte Funbeat visa träningsdata på ett bra sätt (eftersom rundan är så pass lång). Kolla Garmin Connect istället: http://connect.garmin.com/activity/84104236


Sträcka:
317,01 km
Hastighet:
30,85 km/h
Tempo:
01:57 min/km
Maxpuls:
180 slag/min
Snittpuls:
129 slag/min
Kaloriförbrukning:
4506 kcal
Intensitet:
15
Medelkadens:
73

X-Axel:   Tid   Sträcka     
Utjämning:      Av  

Utrustning

NamnFörbrukad sträckaFörbrukad tid
Wilier Izoard Ultegra 10318,32 km345 h 49 min

Intervaller och varvtider

Tid Sträcka Tempo Hastighet Kommentar
10:16:28 316,06 km 01:57 min/km 30,76 km/h  Kommentarer på det här träningspasset:


Riktigt bra kämpat! Kul att få läsa om hur dagen var. Snacka om att du är redo för Vättern. :-)
2011-05-08


en liten Vättenrunda sådär bara på en lördag:-) Impressive!
2011-05-08


Ja du Peter, milmässigt är jag definitivt redo. Fartmässigt ska Sub-10 inte vara några som helst problem. Men jag har ju givit mig på sub9 och då behöver jag nog polera farten lite uppåt. Ska köra Roslagsvåren med "min" grupp så vi får väl se hur det funkar.
2011-05-08


Känner mig också redo för Vättern (sub 11). Kör också Roslagsvåren tillsammas med några sub 11:or. Vi ses säkert där! :-)
2011-05-08Skicka en kommentar på träningspasset: