Markus Andersson

Löpning - Snabbdistans - 2011-05-07 (lördag) 37 min

 Ölandsmästerskap i Terräng (2011)

 Visa tävlingens diskussion
 Visa fler tävlingsberättelser och resultat för det här loppet/tävlingen

Terräng-ÖM, Färjestaden ~3,8km. Start uppför, ändå hamnar jag först = prövar att gasa efter backen och får faktiskt nästan en lucka! Även om jag inte kom loss blir taktiken fortsatt hårdkörning, inte direkt vad jag tänkt mig med tanke på halvdan form & självförtroende. Mitt på andra 2km-varvet drar Tomas om och iväg, och då visar det sig att alla andra fått släppa. Säkrar 2a-platsen på 13:09, 3:28/km (TO 12:49) med 6s bak till Ken o Marcus. Nöjd... :-)

Sträcka:
9 km
Hastighet:
14,59 km/h
Tempo:
04:07 min/km
Intensitet:
17

Utrustning

NamnFörbrukad sträckaFörbrukad tid
Saucony Type A4 470 km33 h 01 min

Kommentarer på det här träningspasset:


Grattis! från andra platsen.
2011-05-07


Bra att du är nöjd. Kanske var en liten tröst efter gårdagen. Du hade ungefär samma taktik som mig igår, den gav ju bra utdelning :)
2011-05-07


Egentligen skapades den nöjda känslan av att oväntat ha legat i täten större delen av loppet samt trott att jag höll <3:20/km. Hade väl snarare trott på ~3:25 och att Tomas & Marcus skulle springa ifrån mig, och att jag snarare skulle springa jämnt mot Tobias & Ken. Med facit i hand inser jag att loppet inte var så bra som jag trodde, sträckan var för kort och 3:28 var ju inte bra, att jag ändå placerade mig såpass bra berodde därmed mer på att de väntade konkurrenterna inte gjorde så bra ifrån sig. Tomas vann iofs lätt, men "lät" mig njuta av täten 3/4 av loppet, Marcus var väl nedtränad och gjorde inget bra lopp. Ken var ju faktiskt ganska nära bakom mig, det brukar han inte vara. Tobias strax där bakom. Nöjdheten har väl avtagit i takt med att jag insett detta, men inte försvunnit. Därav skrev jag det nu i rapporten iaf då jag efter loppet faktiskt VAR nöjd.
2011-05-07


Bör kanske tillägga att vristen hållit för båda loppen och är inget problem längre. Ljumsken kändes faktiskt mer efter dagens lopp, vill inte riktigt ge med sig och försvinna, även om den inte hindrar mig. Så fort det blir bättre/börjar försvinna slarvar jag också med rehabstyrkan skall erkännas... Den onda punkten på höger framsida lår har inte utvecklats till något problem. Kvarstår av alla diverse krämpor gör dock vänster höft, som jag alltså fick ont i på förra söndagens långpass och sen känt av främst i uppförsbackar och trappor. Känns som samma grej jag varit långtidsskadad av en hel vinter för några år sedan, då dock i andra höften. Är en mängdkänslig skada, så jag vågar inte öka träningen så länge jag känner av detta. Frågan är hur jag ska bli av med det, har gått en vecka nu.
2011-05-07


Kanske den här sidan kan vara nåt?
http://www.hemovningar.se/hem/oevningar/hoeft.aspx
Alla höft besvär är olika, men jag körde löparknästretch 4-5ggr/dag i 4 dagar så försvann mitt. och återkom när jag slutade... så fortsätt om det funkar.
2011-05-07


Jo, men du har rätt. 3:28/km på 3,8 km är inget höjdarsnitt, även om det är terräng. Visserligen hade du ju ett 10k lopp i benen. Tråkigt att du inte kan öka träningsmängden...
2011-05-07


Kan var en höftböjare (bland tio andra möjliga små muskler).

Är kanon-nöjd med dagens lopp, hann se era ryggar iaf. några hundra meter ;)
2011-05-07


Stretchar & töjer redan flitigt inför, efter och mellan alla träningspass sen några år tillbaka, extra ofta & omfattande i skadeperioder. Dock har jag missat just löparknävarianten, får lägga till den "på listan" och se om det hjälper.
2011-05-07Skicka en kommentar på träningspasset: