Erik Joelsson

Löpning - 2010-10-10 (söndag) 00:37:41

 Hässelbyloppet 10 km (2010)

 Visa tävlingens diskussion
 Visa fler tävlingsberättelser och resultat för det här loppet/tävlingen

Hässelbyloppet 2010.

Så var det dags för säsongsavslutningen ute i Hässelby. Jag var grymt taggad för det här loppet som gick väldigt bra förra året då jag för första gången gick under 40 minuter. Efter mitt fina resultat i måndags på bana var målet nu satt till sub 38. Hade pratat med Frida på träningen om att starta tillsammans för att hitta lagom flyt i starten. Jag väntade mig dock att hon skulle sticka efter ett tag.

Vi ställde oss i startfållan. Det var rätt trångt då många ville stå långt fram. Jag valde att inte vara allt för kaxig då jag väntade mig en ordentlig startrusning. Starten gick och folk rusade. Jag låg långt till höger och fick springa mycket på gräset i början för att komma förbi. Såg inte till Frida så mycket, men jag tror att hon låg nära bakom. Första kilometern gick på 3:46 och det var fortfarande trångt. Kunde inte riktigt släppa på fritt i nerförsbacken i början av 2:a kilometern. Fortsatte traggla längs högerkanten men fick komma upp på asfalten ibland. Det var skönt när vi äntligen kom upp på bilvägen och jag fick jämn asfalt under fötterna. Här kom Frida upp jämsides och vi låg rätt jämt ett tag. Jag hade passerat ett gäng andra studenter innan dess. Vi kryssade fram mellan löpare och passerade 3km på 11:10. Det hade alltså gått väl snabbt så här långt. Nu låg Frida snarare framför mig och jag jagade. Jag kämpade på och höll mig nära fram till 5 km, där jag passerade på 18:40 (20 sek snabbare än plan).

Nu började hon försvinna bland de betydligt längre löparna framför mig och jag tog istället sikte på andra smurfar. En bit fram sprang en tjej som jag inte känner och framför henne en liten klunga med bl a Mården och Jonas L. Jag jobbade mig sakta fram och kom upp i rygg på Jonas innan 6km. Här la jag mig och vilade en stund, men jag började inse att det gick långsammare. Vid 6km växlade jag upp till 2-1 andning och började så sakta smyga förbi klungan och när jag kom upp på gångvägen längs med huvudleden hade jag den definitivt bakom mig. Här gick det utför men med motvind men jag försökte hålla upp farten. Kollade inte så mycket på klockan så jag visste inte hur sakta det gått, men jag visste att jag hade tappat. Framme i rondellen, strax efter 7km såg jag Linnealöparen som kom in precis före mig i måndags. Det var en skön känsla att den här gången smita förbi en bra bit före mål. Så började den långa uppförsbacken. Jag sänkte farten men plockade ändå flera löpare på vägen. Så äntligen 8km-skylten vid toppen av backen och jag började öka igen, precis som förra året. Gick sakta förbi några löpare till. Passerade 9km och försökte öka ännu lite till. Sara hejade på utanför IPn. Efter bortre kurvan går det lite nerför och där tog jag fart och passerade en till. Svängde in på banan och ökade ännu mer och började ta in på en gul tröja. På rakan höjde jag steget och fick till en riktig spurt, men den räckte inte riktigt för att passera den gula tröjan som jag tror gick in nån milimeter före.

Sluttid 37:41. Grymt nöjd! Bara 9 sekunder från banperset i måndags, en förbättring med 1:52 från förra året och 57 sek under gamla landsvägsperset från Karlstad. Lite synd att jag skulle tappa så mycket under andra halvan förstås (18:40, 19:01) men banan är också tuffare där. Ändå en fantastisk avslutning på säsongen och jag är nu enormt taggad inför grundträningen och säsongen 2011.

Sträcka:
10 km
Hastighet:
15,92 km/h
Tempo:
03:46 min/km
Maxpuls:
166 slag/min
Snittpuls:
158 slag/min
Kaloriförbrukning:
733 kcal
Intensitet:
18

X-Axel:   Tid   Sträcka     
Utjämning:      Av  

Intervaller och varvtider

Tid Sträcka Tempo Hastighet Kommentar
00:18:39 5,07 km 03:41 min/km 16,31 km/h  
00:19:01 5,08 km 03:45 min/km 16,03 km/h  

Kommentarer på det här träningspasset:


Grattis kul läsning
2010-10-10


Grattis! Lite synd att säsongen redan är slut, du är ju i grym form nu.
2010-10-10


Tack!
Jag är nöjd med säsongen och riktigt nöjd med den fina avslutningen, men nu är det (snart) dags för fokuserad träning, det ser jag faktiskt fram emot. ;)
2010-10-10Skicka en kommentar på träningspasset: