Krister Klefbom

Motto: I allt finns det ett moment av tävling

Om mig: Har egentligen alltid sedan jag var runt 6 år sportat och tränat allehanda olika sporter, fotboll friidrott, basket etc… Även om intresset för cyklar som fordon och teknisk maskin har funnits hos mig sedan jag var 6år, (älskade att mecka och plocka med gamla cyklar och körde ”cross” med alla möjliga mer eller mindre livsfarliga konstruktioner). Men Cykling har inte varit en sport som jag bedrivit förrän långt senare.
Först på slutet av -80 talet börja jag cykla med ett tydligt fokus och målbild. Då cyklade jag för Spårvägen´s mountainbike sektion med siktet inställt på en strålande cykel karriär och det var med det ”blygsamma” målet att bli Sveriges topp 10 inom MTB. Vi var inte så många på den tiden och möjligheten till bra placeringar var tillgängliga bara man träna flitigt.
Men cyklingen ersattes snart av förändringar i livet genom, arbete, familj, och nya prioriteringar. Och cyklingen blev istället ett redskap för sporadisk motion och ett av sätten att hålla kroppen i trim.
Här kom nu segling in i bilden, ett sätt för hela familjen att umgås och bedriva tiden. Och eftersom jag är en driven tävlingsmänniska tog det inte lång tid innan jag stod på startlinjen igen, men numera sittande i en stor plastbalja med vackra kevlar segel.
Tog försiktigt upp cyklingen igen sommaren 2009, med att börja träna mtb igen. Sålde min gamla och byggde en ny. Runt augusti 2009 köpte jag min första Racer för att komplettera mtb:n. Förtjusningen med racer tog överhand och numera är mtb:n ett komplement till landsvägscyklingen istället.
Mina mål & ambitioner med cyklingen idag då?... Medveten om mina begränsningar, min ålder samt det stora intresse för cykling som finns idag, med alla dessa extremt snabba, starka och duktiga cyklister blir jag ödmjuk och nöjer mig med att vara med där det händer. ; -)... i täten!

-------------------------------------------------------------------------------------------

För er som undrar, det som mest försiggår i mitt liv just nu är jobb & träning.
Jobb 5 dagar ivecka och träning 7 dagar.
Och annat däremellan existerar inte. Trist, kanske någon tänker, varför kanske någon annan undrar. Skaffa ett liv säger en tredje…

Saken är den att det ligger ett mål bakom detta. Det var ett mål som jag i min blygsamhet tänkte behålla för mig själv, men som trotts mina intensioner blev känt genom jobbet. Och därmed kunde jag lika bra använda det som en extra sporre i min träning, för om alla känner till mitt mål så finns det ingen återvändo, då är det bara att hänga i tills det är genomfört.

Och anledningen till mitt utsatta mål, var förra sommarens skada som ledde till ett enormt tränings uppehåll. och därmed det nya inträdet av dekadens (läs livsnjutning) i mitt liv. Jag insåg rätt snabbt när jag fick börja träna igen att jag skulle behöva en riktigt jäkla bra motivations boost om jag skulle orka komma i form igen.

SÅ en kväll in november när jag surfa runt lite, hamnade jag på en sida där en cyklist precis hade kommit hem från ett lopp, som han beskrev som vansinnigt hårt och tufft, där motståndet var en klass för sig och banan en ordentlig utmaning, med 12mil och tot. 3000 höjdmeter.
Loppet han hade kommit hem ifrån var VM i Italien för Amatörer.

Hm… tänkte jag, ingen träning de sista 6 månaderna, det är nu november och minst 2 månader för sent har jag kommit igång med träningen igen och bara 6 månader kvar till kommande tävlings säsong.

OK perfekt! VM får det bli!

Så nu är jag här, mitt uppe i detta, och helt medveten om att detta är definitivt att ”ta sig vatten över huvudet”. Planen är enkel:
Bli bättre än jag någonsin varit. Klara kvalet i Köpenhamn och sedan formligen och nära på ordagrant bita mig fast i klungan för inte bli avhängd på VM.

Nu när tiden har gått och jag fått lite perspektiv på min skit idé, så inser jag att det blir nog bra mycket svårare än vad som ingick i min ursprungsplan. Det är helt enkelt så att de som tävlar på den nivån om än amatörer är jävligt starka och snabba cyklister. (ursäkta uttrycket). Men vad jag vet så skulle Lance Armstrong kunna stå på startlinjen. Nu är i o.f.s. inte han dopad längre så han borde man väll klara av?! Eller inte!
Helt enkelt det var ingen bra idé det här. Men nu är jag som jag är, har jag bestämt mig för något så blir det mycket ofta så.

Så nu håller jag på att träna, tränar och tränar för att försöka kvala in på tävlingen i Köpenhamn som går av stapeln den1 juni.

Sedan tar jag det därifrån, karar jag kvalet så finns det ingen återvändo, vet inte om jag skall skratta eller gråta!

Medlem i FunBeat sedan: 2011-07-29

​Nu var det gjort!Nu var det gjort! Läs mer...


Nu är det 3 dagar kvar!

ONSDAG 2014-05-28.Nu är det 3 dagar kvar. Sista intensiva passet är precis genomfört och uppladdningen i full gång och inget annat att göra än lita på att hela vårens träningsupplägg har gjort det bästa av ämnet (mig alltså). Nu kan jag inte göra något mer annat än vila.Tränings perioden starta t... Läs mer...


VM I Ljubljana

För er som undrar, det som mest försiggår i mitt liv just nu är jobb & träning. Läs mer...


Trainer för de hugade!För alla som går i inköpstankar av en ny trainer, så har jag inte för så länge sedan hittat denna fantastiska lilla sak. Tror att den borde räcka för allas behov! Denna ”lilla sak” finns bland annat i Japan på skolan för blivande Japanska Velodrom cyklister, även kallat Keirin i Japan. Läs mer...

Mina vanligaste träningsformer - 60 dagar

Här kommer ett diagram att synas när mer träning är registrerad.

Min träning de senaste 30 dagarna

Min träning de senaste 30 dagarna. Klicka för att gå till Min träning -> Visa i diagram.

Min planerade träning

Just nu har du ingen planerad träning. För att planera in träning, registrera in träningen som vanligt, fast i framtiden.

Mina senaste lopp och tävlingar

Mina planerade lopp och tävlingar

Inga planerade lopp eller tävlingar.
Visa alla mina tävlingar