En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

Motto: Smärtgränsen, den skiter jag i!

Om mig: Och vem fan är jag? Det är väl dags att skriva någoting här om vem jag är. Jag är personen som bryter mot hastighetsgränserna lika ofta på cykel som när jag kör bil. Kallas träningsnarkoman! Och redan som 9 åring åkte jag min första 5 mil på skidor, det tog 7 timmar! Höll på med golf o fotboll när jag var yngre, började satsa mer på golfen och höll en ganska hög nivå när jag var 13-17 år gammal. Problemet var att jag inte hade psyket för sporten och började allt mer med konditionsidrott under hösten/vintern innan det blev sommar och golfen tog över allt mer igen.

Bestämde mig att springa Kullaloppet (11km) och bara ett par veckors regelbunden träning kunde jag springa på 42 min och fastnade allt mer att hålla på med löpning. Sprang allt mer, blev några halvmaraton bl.a. 2010 gjorde jag marathondebut i Sala, gick in i väggen ordentligt och sprang på måttliga 3:29 och jag har forfarande aldrig mått så dåligt efter en tävling. Samma år sprang jag Lidingöloppet 30 km trots jag bara var 19, blev 199 och 4:e bästa 90-talisten (en kenyan och två svenska förre mig) Livet lekte och jag började träna ännu mer och även köra en del rullskidor. Tyvärr drabbade jag av benhinneinflamation i slutet av oktober 2010 och är fortfarande över 2 års senare inte bra. In riktigade mig allmer på rullskidåkning men p.g.a. skador blev det en hel del antenativträning på cykel. Hösten 2011 skaffade jag äntligen en "riktigt" cykel (racer) som kostade en hel del mer än vad min nuvarande bil kostade. Den är riktigt skoj att använda!

Idag inriktar jag mig främst på rullskidåkning/längdåkning och resulteten börja sakta men säkert komma, trots en del skadebekymmer. Förutom astma liter jag av Carpel Tummel Syndrom som är en ärftligt sjukdom/syndrom som gör att en nerv vid handleden kan klämmas åt och bli klämd. Jag får därför sova med nattskenor varje natt för att undvika smärtan.

Det är kul att träna, extremt kul!

Mål i livet, att göra det omöjliga och bli bäst!

Medlem i FunBeat sedan: 2010-09-09