Sebastian Lauterbach

Motto: In ultrarunning, the last finisher is the slowest winner.

Om mig: Västgötapôjk född -69 och bosatt i Solna med fru och dotter.

Jag började springa maj 2006, mest för att tappa vikt, men blev genast så biten av löpningen att när jag efter några månader tappat de kilon jag ville bli av med så satsade jag istället på att bli bättre helt enkelt.

Sprang mitt första lopp (Midnattsloppet) aug 2006, sen blev det Bellmanstafetten och Hässelbyloppet.

I januari 2007 bestämde jag mig för att anmäla mig till Stockholm Marathon. Om man ska ha ett mål så ska det vara rejält tänkte jag. Alla avrådde mig, eftersom jag inte ens sprungit i ett år, men jag ville verkligen.
Hittade ett program som fungerade för mig och höll fast vid det och sprang min första mara på beskedliga 5:11.

Efter maran var milsloppen lite som svag saft. Gav inte riktigt den där tillfredsställelsen som jag sökte.

Efter en lång höst med lite sjukdomar och skador så kom 2008. Jag fick upp ögonen för ultralöpning och blev genast intresserad vad det kunde göra för mig. Kanske är det ultra som kan tillfredsställa? Jag börja plöja i genom all litteratur jag hittade och tror nog att jag hitta vad jag söker.

Min första smak av ultra blev Lidingö Ultra 50K i maj 2008, det gav mersmak. Nästa utmaning blev Uppsala100 i september, vilket var min största bedrift hittills och en fantastisk upplevelse. SUM blev nästa lopp i okt 2008. När väl 2009 infann sig så insåg jag att min dröm om att springa 100 miles innan jag fyllde 50 år låg alldeles för långt bort, så jag beslöt mig för att anmäla mig till 2009 års upplaga, som en 40-årspresent till mig själv.
Tyvärr fick jag bryta gax pga löparknä och siktade nu in mig på Täby Extreme Challenge i April 2010. Bröt även det, men fortsattekämpa på med träningen och 2011 klarade jag att genomföra TEC 100 miles!

För mig är löpningen en chans att få en stund för mig själv och att utforska mina egna styrkor och jobba med mina svagheter.

Löpningen är fortfarande en viktig del av min träning, men inte lika primär som den var tidigare. Ultra är lämnat bakom mig, men minnena finns kvar :)

Medlem i FunBeat sedan: 2008-02-23

Stockholm Marathon-rabatt!Med mindre än en vecka kvar till årets folkfest så är det mest vila på schemat för min egen del. Runners Gear erbjuder 10% rabatt på allt till alla (som redan har registrerat sig eller som reggar sig) och anger rabattkod "StM". Gäller fram till kl 14 på lördag den 5 juni. Läs mer...


Runners Gear firar alla helgens lopp med 10% rabattAnge rabattkod "gejärnet" i kassan så får ni 10% rabatt på HEED, Perpetuem, Hammer Gel och vätskebälten och vätskeryggor från Nathan Sports. Gäller t o m 8 maj, så passa på! Läs mer...


Nathanprodukter åter i lager!Populära vätskeryggan HPL #020 har äntligen landat på lagret. Dessutom har lilla handflaskan Sprint, samt vätskebältet Trail Mix dykt upp. Armbandet Rock Band för iPhone/iPod Touch är ännu en nyhet. Runners Gear är den lilla webshoppen som fokuserar på produkter för framförallt l... Läs mer...


Rek-runda på TEC-banan

http://gonnarun100miles.blogspot.com/ Läs mer...


Butiken är äntligen öppen!Så har portarna äntligen slagits upp för min lilla webshop, där jag kommer sälja Hammer Nutritions galet bra produkter, samt Nathan Sports fantastiska grejer. Jag hoppas naturligtvis kunna addera ännu fler trevliga produkter framöver, men jag skyndar långsamt. Gå in och regga er så k... Läs mer...

Gästbok

Skriv inlägg Visa alla inlägg

Du äger allt och alla! Smiley

2010-01-13

Ha ha ha, du är väl för rolig du!
/Sebastian

Hejhopp Seb. Du är duktig och håller fanan högt. Kalle

2009-11-05

Tjena Kalle! Jag gör så gott jag kan! Allt väl med dig hoppas jag!
/Sebastian

Hey Z!! Tuta o Kör Grabben... Ses på Upp100km,då j*klar ska vi ta klubbtävlingen eller hur!???! //C

2009-09-06