Rolf Öhlén

Motto: Hellre lyss till den knorr som brast än att plöja med grisen i säcken

Om mig: Välkommen till denna återvändsgränd på den digitala motorvägen.

Förmodar att du tagit fel avfart då du hamnat hos mig.

Nå, när du nu ändå är här kan du ta en paus och finna dig till rätta, kanske låta dig underhållas av mina bloggar...vad då? Inte det? Nähä.

Nåja, tack för att du tittade in här.
Kan annars upplysa om att mitt möte med idrott var mest genom skolan och inte av det inspirerande slaget.

På fritiden rörde jag mig i skog och mark, förhållandevis ofta längs stränder där jag tog ett nappatag med våra våta vänner fiskarna och var ofta våt själv, särskilt om fötterna.

I min gröna ungdom rev jag ner naturen med Järvsö fältbiologer eller bara själver.

Efter Tjernobyl blev det mest släktforskning och skräpmat vilket transformrade mig till en spärrballong. Nu sysslar jag med jakt, fiske och släktforskning när jag inte är uppe på torpet.

Förutom vardagsmotion som att leka med grabben och trädgårdsarbete - en liten villatomt - samt ca 3 hektar på torpet med skog och odlingar - sysslar jag mest med gym, simning, cykel på sommaren och skidor på vintern.

Tack för att du tog dig tid att läsa

Medlem i FunBeat sedan: 2008-02-17

​Smakråd gällande poesi

Jag skulle vilja ha ett smakråd gällande en dikt jag håller på att skriva. Vilken ser/känns bäst ut, den övre eller den undre? Synpunkter mottages tacksamt. Läs mer...


Ny profilbild

Eftersom detta kan vara de sista dagarna av funbeats vara lägger jag för ovanlighetens skull in en träningsrelaterad profilbild dessa sista skälvande dygn. Läs mer...


Farväl till funbeat eller Elegi över en snart förlorad värld.Några enkla anteckningar om svårigheterna med att anmäla sig till Kortvasan

Det finnes trenne anledningar för undertecknad att hänga på låset när anmälan till Vasaloppets vintervecka slår upp sina digitala portar. Den främsta och absolut viktigaste är att eftersom jag tycker om att åka skidor tar jag så lång tid på mig att hamnar jag i en alltför sen gr... Läs mer...


Kortvasan 2018

Det är inte träningen som är det värsta. Inte resan till eller från Mora. Inte färden till Oxberg eller de tre milen på skidor till Mora. Nej, det värsta är de 300 metrarna efter loppet från fotbollsplanen där väskorna med ombyteskläderna väntar och de stapplande stegen på värkan... Läs mer...

Mina utmaningar

Just nu finns inga aktiva utmaningar.

Gästbok

Skriv inlägg Visa alla inlägg

Vad härligt att titta i din träningskalendr och se en massa FunBeat-minutrr. Smiley Kram på dig Rolf!

2012-11-21

Tack. Ja, nu börjar jag komma igång efter en lång dvala. Tur att Funbeat finns. Annars vete rackarn om jag skulle komma mig för att ta mig i kragen. För att inte tala om alla trevliga människor man lär känna.
/Rolf

Hej Rolf! Vad roligt att du är på G igen. Med råge! Keep up the good work! KRAM!

2011-10-27

Jag var på g. Host host host. Långt ner i bröstet.
/Rolf

God Hjul Rolf.

2010-12-24

Tre cykelturer kvar innan du även klarat cykelmålet. Då är det bara simningen kvar Smiley

2010-03-10

Irionikst nog inbillade jag mig att det första jag skulle klara av var simningen och det sista cyklingen.
/Rolf

GOD Jul!

2009-12-24

Halkade in här då jag läste om din tråd med kost(o)vanor. Jag håller också på att försöka få struktur i livet. Med mer regelbundenhet och balans i måltiderna. Lycka till!

2009-10-30

Tackar. Jag önskar dig detsamma. Förunderligt vad en stadig frukost och regelbundna mellanmål med frukt/grönsak tar bort sötsuget. Lycka till själv!
/Rolf

Rolf, jag läste om din sex-åring som precis har lärt sig cykla idag! Det gjorde min sex-åring också. Men jag var på jobbet och fick inte se bedriften! Smiley

2009-07-17

Det var en upplevelse att släppa handtaget och se lillgvadden vingla iväg på egen hand. Jag stod bara kvar och tittade på honom med glädje och sorg. Glad över att slippa hålla i och springa efter, sorg över att se honom klara sig utan mitt stöd och rädd för att han skulle ramla och göra illa sig utan att jag kunde vara där och hindra det. Det var en märklig känsla.
/Rolf

Instämmer i bildhyllningskren.

2009-07-15

Tackar så mycket.
/Rolf

Den Lille Havemand.

2009-07-14

Exakt så jag tänkte
/Rolf

Hej Rolf! Vill bara ge dig cred för din fina avatar! Det ser så idylliskt och rofyllt ut.

2009-07-14

Tack. Lite mer träningsorienterat också. Den är tagen vid Smygehuk. Stenigt och fullt av tång och grumligt vatten så jag såg inte var jag satte fötterna. Men ut till stenen skulle jag så frun kunde fotografera mig. Blev rätt bra.
/Rolf

Mina vanligaste träningsformer - 60 dagar

Här kommer ett diagram att synas när mer träning är registrerad.

Mina senaste fotografier

Personliga mål

Min träning de senaste 30 dagarna

Min träning de senaste 30 dagarna. Klicka för att gå till Min träning -> Visa i diagram.

Här bor jag